Tragedia „Colectiv”: numărul celor decedaţi a ajuns la 48

15

Unul dintre răniții din clubul Colectiv, care a fost transferat în Marea Britanie, a murit în noaptea de luni spre marți, au declarat surse medicale.

Potrivit surselor citate, pacientul fusese transferat la o unitate medicală din Birmingham.

Astfel numărul persoanelor decedate în urma tragediei din clubul Colectiv a ajuns la 48.

Patru răniți în incendiul din clubul Colectiv se află la Terapie Intensivă, iar ceilalți 11 sunt în stare gravă, dar stabili, fiind internați pe secții, a declarat marți,directorul Spitalului de Arși, Cristian Nițescu.

„Mai avem 15 pacienți în total. Patru sunt la Terapie Intensivă și 11 sunt pe secții — gravi, dar stabili”, a afirmat medicul.

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a anunțat, marți, că repatrierea trupului neînsuflețit al celei de-a 48-a victime decedate în urma incendiului de la clubul Colectiv se va face în regim de urgență, iar costurile vor fi asigurate din Fondul de rezervă al Guvernului.

„Este o legătură permanentă, inclusiv cu spitalul în care s-a pierdut ultima victimă, cea de-a 48-a, și repatrierea, așa cum s-a făcut și pentru cele două victime decedate la Rotterdam, se va face în regim de urgență, costurile fiind asigurate din Fondul de rezervă al Guvernului”, a declarat Cîmpeanu, la finalul unei conferințe despre cutremurul din 1940, organizate la Universitatea Tehnică de Construcții București.

La observația unui jurnalist că există o alianță a medicilor formată din 21.000 de cadre medicale care susțin că au fost nereguli în spitale în ceea ce privește gestionarea situației victimelor de la Colectiv, premierul interimar a răspuns că va fi timp și pentru „reglarea” acestor lucruri.

„Prioritatea noastră este de a face cât putem mai bine și cât putem mai mult pentru răniți și pentru familiile acestora. După ce vom traversa acest moment și vom face tot ceea ce putem (…) vom avea timp să reglăm și toate aceste lucruri, vă asigur”, a spus Cîmpeanu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata