Traian Băsescu: Elena Udrea mi-a adus la cunoştinţă despre neregulile de la ANRP

25

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că Elena Udrea l-a informat despre neregulile de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) și că și-a asumat sarcina de a transmite acest lucru structurilor abilitate în culegerea informațiilor și probelor.

„Informarea președintelui este largă. (…) Problema este dacă rămâne captiv informațiilor de la servicii sau utilizează soluțiile pe care le-am utilizat eu, pentru a percepe semnale și a le distribui instituțiilor cu care este în relații. (…) Printre cei care mi-au semnalizat probleme grave la ANRP a fost și Elena Udrea, deci vă confirm că a făcut acest lucru. Ea doar avea doar informații de la cei care veneau să reclame la ea, oameni interesați, sau din discuții cu parlamentarii. Cel care și-a asumat să transmită structurilor care să culeagă informații și probe am fost eu”, a spus duminică Traian Băsescu, după ce a participat la Congresul PMP.

El a arătat însă că nu numai Elena Udrea l-a informat despre neregulile de la ANRP și că știa despre acestea și din alte surse.

„Afirmația doamnei Udrea — că m-a informat despre neregulile de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților — este corectă. Dar președintele este conectat și la alte surse de informații, precum sinteza de presă din fiecare dimineață în care i se subliniază elementele care sunt declarate în interiorul instituției ca priorități: corupție, fraudă economică ș.a. O altă sursă extrem de importantă pentru președinte este Departamentul de Relații cu Publicul. (…) Periodic se face o sinteză a sesizărilor și constați că sunt reclamații cu privire la modul de desfășurare a procesului de restituire. Legătura cu oamenii politici. Nu este Elena Udrea singurul om politic cu care eu am avut legătură și de la care am preluat semnale”, a mai arătat Băsescu.

El a adăugat că rezultatul acestor reclamații, printre care și cele ale Elenei Udrea, a fost că după aproximativ șase luni s-a produs prima punere sub acuzare a unui vicepreședinte al ANRP.

Întrebat despre afirmațiile Elenei Udrea referitoare la prim adjunctul directorului SRI Florian Coldea, Traian Băsescu a declarat: „Mi-a spus, dar președintele nu are niciun mijloc de verificare. Singura instituție care legal controlează serviciile de informații este Parlamentul”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News