Transgaz a încheiat un contract de 64,3 milioane euro pentru modernizarea staţiilor de comprimare Oneşti şi Siliştea

17

Transportatorul naţional de gaze Transgaz a anunţat, marţi, că a încheiat un contract de 64,3 milioane euro, fără TVA, cu RIGC Impex, Euro Construct Internaţional şi Inspet pentru modernizarea staţiilor de comprimare Oneşti şi Siliştea.

Obiectivul de investiţii este ”consolidarea sistemului de transport în România, între Oneşti – Isaccea şi inversarea fluxului la Isaccea – faza 2 (Interconectarea Sistemului Naţional de Transport cu Sistemul Internaţional şi reverse flow la Isaccea – faza 2 ): modernizarea staţiei de comprimare Oneşti şi modernizarea staţiei de comprimare Siliştea, este cuprins în Programul de Modernizare şi Dezvoltare Investiţii pe anul 2019 al Transgaz Mediaş”, arată un raport transmis BVB.

Profitul net al transportatorului naţional de gaze Transgaz a scăzut cu 19% în primul trimestru, la 191,38 milioane lei, de la 236,6 milioane lei în perioada similară a anului trecut.

De asemenea, veniturile din activitatea de exploatare înainte de activitatea de echilibrare şi de construcţii scad cu 10% faţă de realizările din trimestrul I 2018, până la 472,98 milioane lei.

Transgaz a transportat în primele trei luni o cantitate de 4,185 miliarde metri cubi gaze, în scădere cu 4%, de la 4,351 mc gaze.

Cheltuielile pentru investiţii realizate la 31 martie au fost de 154,53 milioane lei.

Transgaz SA Mediaş este operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport (SNT) gaze naturale şi asigură îndeplinirea strategiei naţionale privind transportul intern şi internaţional al gazelor naturale şi dispecerizarea gazelor naturale, în condiţii de eficienţă, transparenţă, siguranţă, acces nediscriminatoriu şi competitivitate.

Compania este controlată de Ministerul Economiei şi are o capitalizare de 4,29 miliarde lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata