Transportatorii pe calea ferată, angajaţii de la Metrorex, RATB şi Tarom intră în grevă generală pe 1 iunie

14

Transportatorii pe calea ferată, angajaţii de la Metrorex, RATB şi Tarom vor intra marţi, 1 iunie, în grevă generală de o zi, în semn de solidaritate cu profesorii şi celelalte categorii profesionale, a declarat preşedintele Convenţiei Naţionale a Transportatorilor din România, Ion Rădoi.

„În momentul în care guvernul decide, printr-un act normativ, diminuarea salariilor, din punct de vedere legal putem declanşa greva, deoarece contractele colective de muncă au fost încălcate şi denunţate unilateral”, a afirmat Rădoi.

Conform programului de acţiuni sindicale, marţi, 25 mai, sindicatele din silvicultură pichetează sediile guvernului şi Ministerului Mediului.

De asemenea, în ziua în care va avea loc asumarea răspunderii guvernului în Parlament pe Scrisoarea de intenţie cu FMI sindicalişti din toate confederaţiile sindicale vor picheta sediul Parlamentului, vor bloca intrările, încercând să discute cu fiecare parlamentar pentru a-l convinge să voteze moţiunea de cenzură iniţiată de PSD.

Conform liderului Cartel Alfa, Bogdan Iuliu Hossu, circa 1.500 de sindicalişti vor participa în plenul Parlamentului la dezbaterea moţiunii, în timp ce, afară, sindicatele vor organiza un lanţ uman.

Sindicatele pensionarilor se alătură acţiunilor celorlalte categorii profesionale şi pensionari din Galaţi, după ce vor picheta marţi, 25 mai,  sediul Ministerului Muncii, se vor alătura altor pensionari din Argeş şi Bucureşti şi vor merge la Parlament, încercând să discute cu preşedintele Traian Băsescu.

Acesta se va întâlni la Parlament cu reprezentanţii grupurilor parlamentare care susţin actuala guvernare, pentru a discuta despre măsurile economice de austeritate, în actualul context economic naţional şi european.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata