Trei angajate ale Spitalului Cernavodă au delapidat 1,8 milioane de lei

9

Două contabile şi şefa de personal de la Spitalul Cernavodă, precum şi soţul uneia dintre acestea, care este administratorul unei firme, sunt cercetaţi penal pentru comiterea mai multor infracţiuni ce au dus la delapidarea a circa 1,8 milioane de lei din bugetul unităţii medicale.

Bărbatul implicat în comiterea infracţiunilor economice cu consecinţe deosebit de grave, Marian Dode, este fratele şefului Poliţiei Mamaia, Iulian Dode.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa au informat marţi că şefa de personal, Maria Haslovschi (38 de ani), contabila Iulia Ionel (44 ani) şi administratorul Marian Dode (41 de ani) au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează ca pe parcursul zilei în curs să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, iar contabila Nicoleta Dode (39 de ani) este cercetată penal în stare de libertate.

Cele patru persoane şi-au însuşit suma estimată la 1,8 milioane de lei din gestiunea Spitalului Cernavodă, prin falsificarea documentelor financiar-contabile de plată a salariilor angajaţilor, în perioada 2006-2010.

Cei patru sunt anchetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, evaziune fiscală şi abuz în serviciu faţă de interesele publice.

Din verificările efectuate a reieşit că Iulia Ionel şi Maria Haslovschi şi-au însuşit aproximativ 300.000 de lei prin falsificarea actelor financiar-contabile.

Totodată, Iulia Ionel şi Nicoleta Dode, tot prin falsificarea documentelor contabile de plată a salariilor lucrătorilor spitalului, au virat în contul societăţii comerciale Kataring, administrată de Marian Dode, suma de circa 1,5 milioane de lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata