Tudor Ciuhodaru doreşte înfiinţarea de birouri ale poliţiei comunitare în spitale

32

Deputatul Tudor Ciuhodaru solicită înfiinţarea de birouri ale poliţiei comunitare în instituţiile sanitare, prin această măsură urmărindu-se diminuarea riscului unor agresiuni asupra cadrelor medicale şi garantarea siguranţei celor care lucrează în aceste unităţi.

Deputatul independent Tudor Ciuhodaru, care este şi coordonator al Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe ”Sfântul Ioan” din Iaşi, a precizat duminică (29 august 2010) că în acest sens va cere Camerei Deputaţilor analizarea şi adoptarea urgentă a proiectului legislativ de modificare şi completare a Legii 371/2004, care vizează asigurarea unui climat de siguranţă în desfăşurarea activităţii medicale pentru angajaţii unităţilor sanitare. Astfel, medicul speră ca tragedii precum cele de la Vaslui, Timişoara sau Iaşi să nu se mai repete.

„Numărul agresiunilor împotriva personalului medical creşte îngrijorător. Nemulţumirile pacienţilor, legate de cele mai multe ori de organizarea sistemului, au dus deja la pierderea unei vieţi – a doctorului Dan Velcelean. Nu putem trece cu vederea faptul că agresiunile asupra cadrelor medicale perturbă grav activitatea medicală, având consecinţe nefavorabile şi în terapia altor pacienţi. Este momentul ca prin lege să salvăm vieţile celor care salvează vieţi”, afirmă Tudor Ciuhodaru.

Un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a fost agresat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de un pacient care era transportat la spital. Pe traseul spre spitalul din Bârlad, bărbatul a devenit violent, a rupt firele de la electrozi şi de la injectometrul din ambulanţă şi i-a aplicat mai multe lovituri asistentei medicale şi medicului care încercau să îl sedeze.

Echipajul medical a solicitat ajutorul poliţiştilor pentru a-l linişti pe pacient şi, totodată, a fost nevoie de sedarea acestuia. Medicul şi asistenta vor depune plângere la poliţie împotriva pacientului violent, iar conducerea SAJ se va adresa instanţei de judecată, pentru a-l obliga pe agresor să plătească daunele produse în ambulanţă.
Din nefericire, astfel de incidente sunt foarte frecvente în unităţile medicale din municipiul Iaşi. Ultimul incident de acest gen s-a produs în cursul săptămânii trecute, când medicii şi asistenţii de la Spitalul Sfântul Ioan din Iaşi au fost agresaţi de un grup de romi din Ciurea, supăraţi că ruda lor bolnavă a murit la spital.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata