Udrea taie opt hectare de pădure din Borsec pentru o pârtie de schi. Contractul gras a ajuns la… „cine trebuia” !

19

– Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus de Elena Udrea, şi Primăria Borsec au tras sforile în aşa fel încât firma lui Adrian Gărdean – prietenul soţilor Iacob-Ridzi – să câştige în cele din urmă un contract gras, pentru realizarea unei pârtii de schi – pârtia de schi „Speranţa”, din staţiunea Borsec.


– Aşadar, după cum se poate observa din documentele publicate de Cotidianul.ro, Ministerul Dezvoltării şi Turismului taie 8 hectare de pădure din staţiunea Borsec pentru a se putea construi pârtia de schi „Speranţa”, iar Primăria oraşului Borsec plăteşte pentru asta 1,2 milioane euro firmei lui Adrian Gărdean, Termogaz Company SA.

Guvernul a adoptat o hotarare de guvern, pe 5 mai, privind scoaterea definitiva din fondul forestier national a terenului in suprafata de 8,0483 ha, proprietate publica a orasului Borsec, administrate de Romsilva.

Contractul pentru proiectul derulat de Primaria orasului Borsec a fost atribuit firmei „Termogaz Company SA” si este in valoare totala de 4.944.476,18 lei. Mai mult, proiectul pentru partia „Speranta” de la Borsec a primit aviz de mediu in noiembrie 2009, cand Elena Udrea a fost ministru interimar la Ministerul Mediului, dupa ce a fost desfasurata si atribuita licitatia.

Firma care a castigat contractul este condusa de Adrian Gardean, unul din cei mai bogati oameni de afaceri din Valea Jiului, prieten bun cu primarul din Petrosani, Tiberiu Iacob-Ridzi, soţul Monicăi Iacob-Ridzi.

De altfel, presa din Valea Jiului a arătat, şi nu doar o dată, că sponsorul principal al campaniei electorale a primarului Tiberiu Iacob-Ridzi ar fi fost tocmai Adrian Gărdean.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata