Un mare investitor vrea sa cumpere Casa Radio

21

Uriasa cladire care se afla in centrul Capitalei, dupa mai mult de 30 de ani, timp in care a stat neterminata, a aparut acum, un mare invastitor imobiliar care intentioneaza sa o cumpere.

Dezvoltatorul mai are in portofoliul sau mall-ul AFI Cotroceni, cladiri de locuinte si de birouri si deocamdata nu a anuntat ce planuri are cu aceasta cladire.

In perioada in care a fost construita Casa Poporului, incepand din anul 1986, s-a inceput si construirea acestei cladiri, in acelasi stil arhitectural. Astfel, cladirea are 3 nivele, cu o suprafata de 3,5 hectare, si alte 3 niveluri in subsol.

Nu s-a ajuns la finalizarea cladirii nici pana acum, desi a avut mai multe destinatii:  a fost Muzeu al Partidului Comunist, si sediu al radioului public.

Cladirea este imprejmuita de 10 hectare de teren, situata in apropiere de centrul orasului, este cumva ironic pentru o capitala atat de aglomerata, sa stea nevalorificata o suprafata de teren atat de mare.

Potentialul zonei i-a atras initial pe oamenii de afaceri. Inainte de criza economica de acum 10 ani, aceasta casa a radio a fost redenumite ca ”Dambovita Center.”

Dambovita Center a fost, atunci, prezentat ca un impresionant proiect cu magazine, spatii de birouri, hoteluri, blocuri si o roata uriasa din care sa se vada Bucurestiul de la inaltime. Dar atunci, investitorii nu au facut altceva decat sa taie pur si simplu o falie din cladire, iar dupa aceeia proiectul colosal s-a blocat.

Dezvoltatorul imobiliar, de acum, a anuntat ca a semnat o scrisoare de intentie pentru a prelua 75% din pachetul de actiuni al Casei Radio, 15% fiind inca in propietatea statului, iar 10 procente sunt detinute de alti investitori.

Valoarea acestei oferte este de 60 de milioane de euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata