Un milion de euro pentru victimele tragediei de la Colectiv, strânşi prin Teledonul Români Împreună

24

Valoarea fondului de solidaritate destinat victimelor tragediei de la Colectiv se ridică la un milion de euro, a informat Fundația Mereu Aproape, care a inițiat Teledonul Români Împreună.

Banii vor fi trimiși familiilor victimelor pe măsură ce intră în contul Fundației.

Până în acest moment, donațiile primite în conturile Fundației Mereu Aproape sunt de 934.892 lei (123.909 euro).

Sumele primite prin intermediul SMS-urilor vor fi disponibile în cont în termen de minim 180 de zile, timp necesar colectării și transferului acestora de către companiile de telefonie.

„Pentru că autoritățile nu ne-au pus la dispoziție contactele aparținătorilor, a fost un efort uriaș de a identifica familiile și a le putea face plata în cont, astfel având dovada plății către donatori și respectând în același timp intimitatea rudelor îndoliate”, a spus președintele Fundației Mereu Aproape, Alessandra Stoicescu.

Membrii Fundației vor merge în spitalele din București pentru a lua legătura cu familiile persoanelor rănite și pentru a le acorda un ajutor de câte 15.000 de lei. Ulterior, în funcție de nevoile tratamentului pentru fiecare caz, un comitet medical, alături de familii, va decide ce cheltuieli mai sunt necesare. Din comisia medicală fac parte: prof. dr. Dan Mircea Enescu, prof. dr. Cătălin Cîrstoiu, prof. dr. Ioan Lascăr și secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Fundația Mereu Aproape a luat naștere în urmă cu zece ani și a ajutat peste 870.000 de oameni, susținerea financiară și materială oferită depășind 9,5 milioane de euro. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata