Un orăşel din Spania, O Carballiro, îl cere pe Paul, caracatiţa-oracol

14

Paul, caracatiţa germană care a prezis victoria ”La Roja” în finala Mondialului de fotbal din Africa de Sud, este cerută în Spania, de localitatea O Carballiro (nord-vest), unde în fiecare an are loc o mare sărbătoare a caracatiţei.

Municipalitatea din această localitate din Galicia i-a acordat deja acestui cefalopod titlul de ”cetăţean de onoare”, potrivit presei spaniole, şi chiar vrea să-i trimită o emblemă comemorativă.
Paul a primit deja luni în acvariul său din Oberhausen (vestul Germaniei) o copie a Cupei Mondiale, după ce a prezis fără greşeală echipele câştigătoare din unele meciuri ale Mondialului-2010, inclusiv pe cea a finalei.

Primarul din O Carballiro, Carlos Montes, a declarat presei că speră să-l aducă pe Paul pentru Sărbătoarea caracatiţei din 8 august. Însă această ipoteză pare greu de realizat, Paul devenind un star planetar la Oberhausen. Potrivit cotidianului sportiv AS, mai mulţi oameni de afaceri din Galicia au strâns circa 30.000 euro pentru a face o ofertă de cumpărare a lui Paul.

Faimoasa caracatiţă ar putea să-şi dea obştescul sfârşit în Germania, unde zilele îi sunt numărate, deoarece are vârsta de 2 ani şi jumătate şi nu ar mai avea de trăit decât cel mult 6 luni. Caracatiţa Paul a devenit în Spania un simbol al victoriei la Cupa Mondială.

Andres Iniesta, autorul golului victoriei spaniole, a adus cu el luni seară, pe estrada unde naţionala a fost aclamată de suporteri la Madrid, o caracatiţă din plastic. Caracatiţa este foarte apreciată culinar în Spania, mai ales în Galicia, celebră pentru preparatele sale, în special ”caracatiţă a la Gallega”. Însă, cu siguranţă, Paul nu ar sfârşi în Spania într-o caserolă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata