Un tren de călători a traversat experimental podul Calafat-Vidin

19

 Un tren de călători a traversat experimental podul Calafat-Vidin, transmite marţi postul naţional de radio de la Sofia. Garnitura a pornit de la gara Golenţi, jud. Dolj și a sosit în gara nouă a Vidinului, iar apoi s-a întors în România. Trenul a trecut în ambele direcţii peste pod cu viteza de 110 kilometri pe oră.

Ministrul bulgar al transporturilor, Danail Papazov, a declarat recent la Vidin că autorităţile fac tot posibilul ca podul rutier și feroviar inaugurat în iunie 2013 să înceapă să fie folosit și de trenuri. Principala problemă este că o mică porţiune din calea ferată pe teritoriul românesc nu este electrificată și de aceea nu pot fi folosite locomotive cu tracţiune electrică.

Companiile de căi ferate din România, Bulgaria și Ungaria colaborează pentru lansarea unor trenuri de pasageri care să lege Sofia de Craiova, Timișoara și Budapesta prin podul Calafat-Vidin, a precizat în martie compania feroviară de stat a Bulgariei (BDZ). Potrivit biroului de presă al BDZ, planurile iniţiale prevăd ca trenurile să fie lansate începând cu 14 decembrie 2014, când va intra în vigoare mersul trenurilor pentru anul 2015. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata