Uniunea Europeana cere 2,7 miliarde de euro Marii Britanii

20

Conform BBC, Comisia Europeana a insemnat Guvernului de la Londra, spunand ca Marea Britanie este datoare Uniunii Europene cu 2,7. miliarde de euro, suma fiind echivalentul taxelor vamale pentru incaltaminte si textile importate din China.

Marea Britanie este vinovata ca nu a luat destule masuri pentru a preveni frauda dupa ce a fost avertiata de problema de catre biroul anti-frauda al UE, OLAF, in 2017.

Asadar, se da startul unui proces care s-ar putea incheia la Curtea Europeana de Justitie.

Departamentul Guvernului britanic care se ocupa de taxe spune ca estimarea comisiei este gresita.

OLAF sustine ca Marea Britanie este „un centru important” al fraudei prin subevaluare (atunci cand importatorii profita evitand taxele vamale sau alte taxe aferente).

Din investigatie a rezultat ca grupari de crima organizata s-au folosit de facturi false pentru a subevalua bunuri care erau importate din China, majoritatea dintre aceste bunuri avand ca destinatie piata de contrabanda din alte zone ale UE.

OLAF a sustinut ca a avertizat in nenumarate randuri guvernul britanic.

Un purtator de cuvant al guvernului britanic a zis „Nu recunoastem estimarea Comisiei Europene privind pierderile aferente. Luam foarte in serios frauda privind taxele vamale si continuam sa gasim raspunsuri mai bune pe masura ce apar provocari noi. Vom examina cu atentie notificarea comisiei si vom raspunde îin timp util. Marea Britanie va continua sa coopereze indeaproape cu OLAF si cu Comisia Europeana privind fraudele vamale. Guvernul Majestatii Sale are rezultate foarte bune in ceea ce priveste oprirea evaziunii si incalcarii regulilor de orice fel, reusind recuperarea a 28, 9 de miliarde de lire care ar fi fost altfel pierdute”.

De asemenea, guvernul britanic a precizat ca metodologia comisiei a supraestimat valoarea importurilor Regatului Unit si nu era una potrivita pentru a face o estimare in ceea ce pruveste subevaluarea taxelor vamale.

Guvernul a precizat ca estimarea se bazeaza pe media preturilor din UE si nu ia in considerare „cresterea substantiala a zonei de valoare scazuta din piata de imbracaminte din Marea Britanie”„.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata