„USR să-şi caute o majoritate alături de PSD şi AUR, partidele care au demis guvernul prin moţiune de cenzură”, spune Florin Cîţu

23

Liderii PNL s-au reunit, marţi seară, în şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN) unde au discutat despre criza politică, fără a lua însă o decizie prin vot, au declarat surse participante la reuniune.

Potrivit acestora, la discuţiile de miercuri cu Dacian Cioloş, liberalii vor pleca de la premisa exprimată public de Florin Cîţu încă de luni seară: USR să-şi caute o majoritate alături de PSD şi AUR, partidele care au demis guvernul prin moţiune de cenzură.

”Mâine (miercuri) va avea loc o discuţie în patru – Cîţu, Kelemen, Pambuccian şi Cioloş -, urmând ca ulterior preşedintele PNL  să aibă o nouă reuniune doar cu  omologul său de la UDMR şi cu liderul minorităţilor, fără participarea lui Dacian Cioloş”, au mai explicat sursele citate pentru  News.ro.

O singură persoană participantă la discuţie, Dan Meran, liderul PNL Sector 5, a spus că  firesc ar fi, ca PNL-ul  să refacă coaliţia cu USR şi UDMR, dar cu un premier liberal, au mai precizat sursele citate.

Florin Cîţu le-ar fi spus membrilor BPN că Ludovic Orban ar trebui să revină la sentimente mai bune şi a promis că îi va da un telefon în acest sens.

În ceea ce priveşte înlocuitorul lui Orban la şefia Camerei Deputaţilor, BPN a decis prin vot ca, în cazul în care acesta va demisiona miercuri din funcţie, Florin Roman să fie susţinut ca preşedinte interimar.

Cioloș se va întâlni cu Cîțu și Hunor

Dacian Cioloș, Florin Cîțu (PNL) și Kelemen Hunor (UDMR) se vor întâlni pentru a încerca să formeze o nouă majoritate guvernamentală. Candidatul desemnat pentru funcția de prim-ministru se așteaptă „la orice” în urma acestei discuții.

Acesta consideră că cel mai înțelept este să știe din timp dacă foștii aliați mai vor sau nu să continue împreună.

În opinia sa, „PNRR-ul l-am asumat politic impreuna, partidele din coalitie, nu ar trebui sa fie probleme. Cât despre masurile legate de criza Covid si criza preturilor la energie, avem si noi cateva idei, sunt convins ca au si ei. De aici vreau sa incepem discutia, daca exista vointa politică să continuam acest proiect si pe urmă să vedem cum putem face. Eu mă astept la orice.

Mă astept la orice variantă, important e să începem această discuţie. Lumea spune că suntem în criză, că avem nevoie de claritate, deci cu cât mai repede clarificăm, cu atât mai bine. Dacă începem o discuţie e deja un lucru bun si în următoarele zile ne putem organiza să finalizam aceste discutii. Dacă nu există intentia de a continua, cel putin lucrurile vor fi clare si noi pe partea noastră vom decide ce vom face în continuare”, a declarat Dacian Cioloș.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News