Vasilescu (BNR): Cel mai potrivit titlu pentru o carte despre reglementarea bancară este „Cât să întindem coarda?”

23

Cel mai potrivit titlu pentru o carte pe tema reglementării bancare ar fi ‘Cât să întindem coarda?’ , a arătat, joi, într-o conferință de specialitate, Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului Băncii Naționale a României /BNR/.

‘Vreau să vă spun o poveste. În anii 60 un profesor de literatură a lăsat catedra pentru a scrie romane. A văzut că nu merge și atunci a scris o altfel de carte pe care a intitulat-o ‘Cât să întindem coarda?’. Subiectul nu era social sau financiar, ci se referea la lumea bisericească. Dacă ar fi scris un roman azi, despre reglementarea bancară, așa ar fi trebuit să fie intitulat — ‘Cât să întindem coarda?’, a afirmat Vasilescu.

În 21 noiembrie 2014, prim-viceguvernatorul Băncii Naționale, Florin Georgescu, afirma că „va urma o perioadă de re-reglementare” în contextul continuării crizei financiare, iar în piață va urma o perioadă mai strictă, după o perioadă mai relaxată.

Georgescu a spus, la momentul respectiv, că în Europa continuă să se manifeste efectele crizei, iar reglementarea din partea autorităților de supraveghere rămâne necesară, subliniind că în relația Statului cu sectorul financiar trebuie aplicate reguli care să facă creditarea mai puțin riscantă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata