Vaslui: Autorităţile dintr-o comună au decis confiscarea căruţelor pentru a stopa furturile agricole

17

Consiliul Local al comunei Ştefan cel Mare din judeţul Vaslui a aprobat o hotărâre potrivit căreia începând cu data de 1 august orice căruţă care va fi prinsă pe drumurile agricole, săteşti şi comunale după ora 21.30 va fi confiscată şi dusă în curtea primăriei.

Potrivit autorităţilor locale din Ştefan cel Mare, măsura se va aplica în intervalul 1 august-20 noiembrie, dată după care toate atelajele vor fi înapoiate proprietarilor.

‘Sătenii s-au săturat să le fie vandalizate recoltele şi ne-au solicitat să luăm nişte măsuri prin care să îi ajutăm. Mai mulţi consilier locali, dar şi noi cei din conducerea primăriei am venit cu ideea ca toate căruţele care vor fi găsite pe drumuri în perioada campaniei agricole de toamnă, pe timpul nopţii, să fie confiscate şi duse la primărie.

Consiliul Local a aprobat ca toate căruţele care vor fi găsite în circulaţie în intervalul orar 21.30 – 6.00, în intervalul 1 august-20 noiembrie, să fie reţinute şi duse la primărie, în curtea instituţiei’, a declarat Mihai Moraru, viceprimarul comunei Ştefan cel Mare.

Acesta a mai afirmat că toate atelajele se vor reţine pe bază de proces-verbal, în prezenţa agenţilor de poliţie, iar cei care vor fi găsiţi noaptea pe drumuri vor fi amendaţi cu până la 500 de lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata