Veniturile CFR Călători au scăzut cu 20%; sunt necesare reorganizări

20

Scăderea veniturilor şi a volumului de activitate al CFR Călători cu 15-20 la sută necesită reorganizarea la nivelul companiei, a declarat Liviu Pescăraşu, directorul general al companiei.

„Este dreptul angajaţilor să protesteze, dar activitatea şi veniturile companiei au scăzut cu 15-20 la sută, ceea ce necesită măsuri de reorganizare. Pentru posturile precum mecanici, manevranţi, revizori şi şefi de tură programul de şomaj tehnic va fi făcut în aşa fel încât să nu ajungem să plătim ore suplimentare dar, în acela/şi timp, să asigurăm siguranţa circulaţiei”, a spus Pescăraşu la finalul discuţiei cu reprezentanţii sindicatelor.

Acesta a precizat că, la ora actuală, 3.000 de angajaţi ai societăţii sunt în şomaj tehnic şi că activitatea de reorganizare a vizat în primul rând personalul administrativ la acest moment.
„Am discutat cu sindicatele, le-am spus punctul nostru de vedere şi ei au arătat soluţiile dumnealor, însă noi trebuie să ne gândim că, în plus faţă de problema încasărilor la finalul sezonului estival, în perioada septembrie-octombrie vom avea o scădere a activităţii”, a spus directorul general CFR Călători.

Angajaţii CFR Călători au fost trimişi în şomaj tehnic începând de luni, 16 august, timp de 60 de zile, pe o perioadă de 4 luni. Astfel, angajaţii companiei, circa 15.000, inclusiv directorii, au primit miercuri notificări de şomaj tehnic timp de 60 de zile calendaristice, din care 44 lucrătoare, pe o perioadă de patru luni, începând cu data de 16 august, cu 75 la sută din salariul de bază.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata