Viaţa la -25%: „Abonamente” la ţărani

9

Gospodinele din Timişoara le recomandă bugetarilor să stabilească o relaţie de fidelitate cu micii producători din pieţe pentru a beneficia de preţuri mai mici, informeaza Evenimentul Zilei.

Astfel, doamnele spun că cea mai bună metodă de a cumpăra produse ieftine şi de calitate e prin „abonament” la micii producători din pieţe.

În privinţa pieţelor din Timişoara, gospodinele recomandă Dacia şi Iosefin, mai ieftine decât pieţele Badea Cârţan sau 700. Iar următorul pas ar fi stabilirea unei relaţii de fidelitate cu micii producători.

IAŞI

Produse ieftine de la basarabeni

Ieşenii preferă să cumpere alimente din pieţe decât să plătească la suprapreţ marfa luată din angro. Cele mai căutate sunt Piaţa Nicolina şi Piaţa Alexandru cel Bun, unde vin şi basarabeni cu marfă mai ieftină.

Aceştia dau peştele afumat cu 14 lei/kg, conservele de peşte sau ficat cu 4 lei, biscuiţii cu 3,5 lei punga, bulionul cu 6 lei borcanul de 800 de grame, iar zmeura cu 7 lei/kg.

Preţuri mai mici pot fi găsite în Piaţa Nicolina, după ora 14.00, când pieţarii vor să scape de marfă şi să plece acasă. Astfel, 2 litri de lapte costă 3 lei, caşul – 12 lei/kg, puii întregi la 6,5 lei/kg. Roşiile ajung la 3 lei/kg, ardeii graşi la 4 lei/kg, iar castraveţii – 1,5 lei/kg.

CONSTANŢA

Pieţele de cartier, cele mai căutate

Constanţa este catalogată de localnici ca fiind unul dintre cele mai scumpe oraşe din ţară, iar mâncarea ieftină nu se găseşte în niciun caz în supermarketuri. Constănţenii se duc până în cartierele mărginaşe pentru a găsi produse alimentare mai ieftine.

Cele mai accesibile sunt pieţele CET, Kilometrul 4-5 şi Poarta 6.

Astfel, în Piaţa CET un kilogram de roşii costă 2-2,5 lei, fasolea păstăi ajunge la 2,5 lei/kg, iar dovleceii se vând cu 1,5 lei/kg.

În Piaţa CET, un kilogram de scrumbie proaspătă costă 10 lei, iar carasul se vinde cu 7,5 lei/kg.


Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata