Victor Ponta: PSD va iniţia moţiune de cenzură, chiar dacă Guvernul Boc va fi remaniat

19

Partidul Social Democrat va iniţia o moţiune de cenzură în sesiunea ordinară a Parlamentului chiar dacă Guvernul Boc va fi remaniat până la 1 septembrie 2010, a declarat marţi (17 august 2010) la Radio România Actualităţi, preşedintele PSD, Victor Ponta.

„Va fi tot un guvern al PDL, care păstrează această caracatiţă ce suge practic toată România nu doar aici la Bucureşti, unde vedem poate mai des, şi la mine la Târgu Jiu prin domnul Manţog şi la Suceava prin domnul Flutur şi în fiecare loc. Cum să susţinem aşa ceva?!
Va fi exact acelaşi rău. Evident votăm împotrivă, dar nu va avea curaj domnul Băsescu să vină cu un alt prim-ministru. În primul rând, că nu găseşte un om atât de capabil de orice compromis, de orice umilinţă ca Emil Boc şi nu cred că va găsi voturi ca să treacă încă o dată un asemenea Guvern„, a precizat Ponta.

Liderul social-democrat a subliniat că prin moţiunea de cenzură se are în vedere înlăturarea Guvernului Boc şi stoparea măsurilor anticriză. Întrebat dacă are informaţii sigure privind încheierea unui nou acord cu Fondul Monetar, el a răspuns: „De obicei, dacă vorbesc, ştiu despre ce vorbesc”.
„Un nou acord cu FMI în care banii să se ducă la ministerul doamnei Udrea, la ministerul domnului Videanu, la Dumnezeu ştie pe unde s-au mai dus şi după aceea, după doi ani, lasă că o veni PSD şi o să plătească. Asta este o crimă împotriva viitorului României”, a completat Victor Ponta.

Social-democratul spune că la moţiunea de cenzură se bazează şi pe votul parlamentarilor PDL. El şi-a exprimat speranţa că preşedintele Traian Băsescu nu îl va mai nominaliza tot pe Emil Boc drept premier în condiţiile în care moţiunea de cenzură va trece. Pe de altă parte, el a afirmat că, în contextul în care s-ar forma o nouă majoritate, PSD nu are în vedere declanşarea procedurii de suspendare a şefului statului, dar nici nu a exclus această posibilitate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata