Victor Ponta: Vrem să unim Moldova de Transilvania prin drumuri

23

Premierul Victor Ponta a declarat joi, 11 septembrie, în județul Vrancea, unde a verificat stadiul lucrărilor la DN2D, că acesta face parte din proiectul major național prin care se dorește unificarea, prin infrastructură, a Moldovei și Muntenia cu Transilvania.

,,E un proiect național să unim prin infrastructură mai bună, din drumuri, Moldova de Transilvania și Muntenia de Transilvania. Am venit în mod special să văd acest drum pentru că știu că este un proiect vechi și foarte important care are legătură cu faptul că vrem să unim Moldova de Transilvania prin drumuri. Sunt mai multe proiecte importante dar acesta este unul dintre cele mai importante. Practic, de aici din Focșani, Vrancea, până în Covasna, Brașov și mai departe, acest drum va asigura o legătură importantă și mai ales are rolul de a lega Moldova de Transilvania.

Premierul a explicat că proiectul a rămas nefinanțat o perioadă de timp, însă actualul Guvern a alocat banii necesari, inclusiv pentru finalizarea tronsonului din județul Covasna.

„În al doilea rând, are rolul de a lega această regiune absolut superbă și pe care a binecuvântat-o Dumnezeu să se dezvolte, pentru că dacă nu au drum nu au ce să facă cu niciunul dintre proiectele pe care le-au dezvoltat. În al treilea rând, știam că este un proiect vechi, care a rămas mult timp nefinanțat și aici am alocat banii, s-a lucrat absolut excepțional și sunt absolut convins că în felul acesta acel proiect de România 100, în care, la o sută de ani după ce ne-am unit, să avem și drumuri pe care să mergem. Acest drum DN2D face parte din acest mare proiect. Există bani să îl finalizăm inclusiv pe partea de Covasna’, a spus Ponta.

Constructorii i-au dat asigurări premierului că în 30-35 de zile, DN2D, pe o porțiune de 95 kilometri, de la Focșani spre Ojdula, va fi gata.

De asemenea, până la jumătatea anului viitor, va fi finalizată și porțiunea de 23 de kilometri din județul Covasna. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata