Vitaminele şi mineralele sunt esențiale pentru ca organismul uman să funcționeze în parametri normali

Foto: synevo.ro
23

Pentru ca organismul uman să funcționeze în parametri normali, vitaminele şi mineralele sunt esenţiale, iar vitamina D3 spre exemplu, are o serie de beneficii extrem de importante și te poate proteja de o boală extrem de gravă.

În cadrul celor mai recente studii  se arată că vitamina D3 poate reduce riscul de cancer fatal cu aproape 40%. astfel, autoarea studiului, dr. Paulete Chandler, a vorbit despre rezultatele acestuia, dar și despre beneficiile pe care vitamina le are.

În opinia acesteia, administrarea vitaminei D3 poate lupta împotriva cancerului și totodată poate reduce considerabil riscul de a muri din cauza bolii. În același timp, aceasta adaugă că persoanele din zonele care primesc cantități mai mari de soare și, prin urmare, cantități ridicate de vitamina D au rate mai mici de deces din cauza multor tipuri de cancer.

În cadrul cercetărilor, studiul este intitulat ”Vitamina D și Omega-3” și a examinat dacă un nivel seric mai ridicat de 25-hidroxivitamina D, adică nivelul de vitamina D din sânge, are vreo legătură cu reducerea riscului de cancere letale.

Ce spun specialiștii?

Procentual, în urma rezultatelor, specialiștii au descoperit că un aport zilnic de 2.000 unități de vitamina D3 a fost asociat cu un risc redus cu 17% în cazul cancerului. Autoarea studiului susține că un lucru și mai important este accesibilitatea la o astfel de vitamină. Vitamina D3 este una ieftină și se găsește în orice farmacie.

Astfel, ”Aceste constatări sugerează că vitamina D poate reduce riscul de a dezvolta cancere avansate. Vitamina D este un supliment care este ușor de găsit, ieftin și care a fost folosit și studiat timp de decenii.

Constatările noastre, în special reducerea puternică a riscului observată la persoanele cu greutate normală, oferă noi informații despre relația dintre vitamina D și cancerul avansat” , a declarat Dr. Paulette Chandler, primul autor al studiului.

Legătura dintre vitamina D3 și cancer

În contextul sănătăţii corporale, de menționat este faptul că, nu este prima oară când cercetătorii obțin astfel de rezultate. Descoperirea faptului că IMC influențează rolul vitaminei D a fost sugerată și în studii anterioare.

Pe de altă parte, studile au mai demonstrat și faptul că inflamația cauzată de obezitate ar reduce eficacitatea vitaminei D prin modificări ale funcției receptorilor de vitamina D sau ale răspunsului la vitamina D.

În cazul pacienților diagnosticați cu cancer, cercetătorii au descoperit că aceștia au un nivel scăzut de vitamina D. Mai exact, rata de deficiență este de 72% în rândul acestor bolnavi, arată studiul.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata