Voiculescu: Băsescu a vrut să transform trustul de presă într-o gazetă de perete a sa

17

Traian Băsescu m-a tot invitat să transform trustul de presă (Intact – n.r.) într-o gazetă de perete a domniei sale, a declarat miercuri (1 septembrie 2010) în cadrul unei emisiuni televizate, vicepreşedintele Senatului Dan Voiculescu.

Liderul fondator al PC a explicat astfel schimbarea de comportament a actualului şef al statului, Traian Băsescu, care, la primul Congres al Partidului Umanist Român (PUR), în discursul său, lăuda iniţiativa lui Voiculescu de înfiinţare a unui partid şi aprecia asemănările doctrinare dintre noua formaţiune şi PD.
„Trustul de presă pe care l-am fondat în urmă cu mulţi ani nu a vrut să fie obedient, nu a vrut să fie în serviciul puterii. Nu a fost niciodată în seriviciul niciunei puteri”, a spus Voiculescu.

El a explicat că şi fostul preşedinte Ion Iliescu era foarte supărat şi-i spunea că cei din trustul de presă pe care-l patrona „nu au grijă sau au prea mare grijă” de PSD sau de fostul şef de stat Emil Constantinescu care l-a chemat şi care ar fi încercat şi el o apropiere de Voiculescu. „Băsescu m-a tot invitat să tranform trustul de presă într-o gazeta de perete a domniei sale.

Refuzul meu categoric a determinat din partea domnului Iliescu şi Constantinescu un comportament rezervat, civilizat şi din partea domnului Traian Băsescu un comportament care-l vedeţi cu toţii – sunt principalul mogul rău care vreau să fac rău românilor şi României şi toate aceste discursuri de la Congres au o principală cauză – nu am fost de acord ca acest trust de presă… să fie la remorca unui partid, nici măcar la remorca unui partid pe care eu l-am fondat şi l-am condus”, a afirmat Dan Voiculescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata