Voinea: Singurele tăieri de fonduri la rectificare sunt de la Ministerele Finanţelor şi Mediului

18

Ministrul delegat pentru Buget Liviu Voinea a anunțat, marți, 29 iulie, la Palatul Victoria, că singurele tăieri de fonduri la rectificarea bugetară sunt la Ministerele Finanțelor și Mediului.

„În primul rând se taie de la Ministerul Finanțelor. Se taie 750 de milioane de lei din acțiuni generale, este un cont separat de acțiuni generale. Apoi mai sunt reduceri de valori mici 25 de milioane (…) de la Ministerul Mediului dar sunt valori mici. Acestea sunt singurele ministere de la care se taie”, a afirmat Voinea.

Ministrul Bugetului a explicat că rectificarea pozitivă a fost posibilă datorită creșterii veniturilor din alte surse.

„Veniturile din alte surse au crescut. De exemplu, din taxa claw back s-au încasat 350 de milioane mai mult decât anticipat, din vânzarea de certificare verzi CO2 s-a încasat 700 de milioane și în execuție se pot cheltui aproximativ 200 de milioane, deci aici intervin economii. Există economii în execuție la Ministerul Muncii, dar nu este o tăiere pe ansamblu. Ministerul Muncii are spor de cheltuieli. Deci de aici sunt sursele care au permis o rectificare pozitivă”, a precizat Voinea.

Voinea a adăugat că nu se intervine la rectificarea bugetară din această săptămână asupra bugetelor Parlamentului sau Administrației Prezidențiale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata