Vosganian va depune o solicitare de începere a urmăririi penale împotriva Guvernului

20

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian, preşedinte al Comisiei economice a Senatului, a anunţat miercuri (26 mai 2010) că va solicita Biroului Permanent al Senatului începerea urmăririi penale împotriva Guvernului ca urmare a faptului că Executivul a refuzat să dea curs solicitării de punere la dispoziţia Comisiei economice a listei cu investiţiile făcute începând cu 1 ianuarie 2009.

„Am primit din partea comisiilor de specialitate ale PNL mandatul de a solicita Biroului Permanent al Senatului, potrivit procedurilor parlamentare, începerea urmăririi penale împotriva Guvernului prin reprezentantul său, Emil Boc, datorită faptului că a refuzat să pună la dispoziţia preşedintelui Comisiei economice aceste informaţii care sunt extrem de importante şi care preocupă azi pe toţii românii”, a spus Vosganian.

El a afirmat că s-a început deja elaborarea cererii către Biroul Permanent al Senatului, iar, până la şedinţa de luni a conducerii camerei superioare a Legislativului, cererea va fi depusă.
Potrivit lui Vosganian, comisia juridică a PNL a concluzionat că această faptă a Guvernului, ca în 20 de zile, în mod nejustificat, să nu răspundă unei solicitări, constituie infracţiune conform dispoziţiilor articolului 8 alineatul 2 litera a din Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministerială şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Varujan Vosganian a amintit că solicitarea de prezentare a listei a fost depusă pe 28 aprilie la Cabinetul primului ministru, iar termenul de răspuns a fost depăşit. „Nu am primit niciun răspuns, drept care considerăm că este un refuz de a pune la dispoziţia noastră aceste informaţii. Repet, e vorba de lista tuturor plăţilor efectuate către parteneri, către furnizori către investiţii.

Această listă se găseşte în contul de trezorerie aflat la Ministerul Finanţelor publice şi el se materializează printr-o listă în care în ordine descrescătoare sunt trecute toate firmele care au primit bani din buget în urma unor contraprestaţii care au fost efectuate în baza achiziţiilor publice. Am solicitat de asemenea şi o listă cu câştigătorii licitaţiilor care încă nu au intrat în procedura de aplicare a cerinţelor contractuale”, a spus Vosganian.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata