Zâmbet de campioană cu 200 de medalii.

27

Ayanna Freciu, o copilă pasionată de înot care poate învinge orice limită

Vi s-a întâmplat vreodată să aveți emoții când stați de vorbă cu un copil? Să simțiți că energia, forța și maturitatea pe care le transmite sunt copleșitoare? Cu o seninătate și lejeritate a dialogului, de-a dreptul emoționante pentru o fetiță de 10 ani care, la prima vedere, te-ar putea face să crezi că este preocupată de păpuși sau, precum majoritatea copiilor de vârsta ei, doar de internet și telefoane.

Între două campionate și pregătită oricând pentru un nou antrenament de înot, ne-am întâlnit cu Ayanna Freciu. Deși locuiește în Corbeanca, vine aproape în fiecare zi la Clubul Renovatio, la Complexul Olimpic „Sydney 2000”, din Izvorani.

Proaspăt vicecampioană națională la Bacău, la doar 10 ani, Ayanna este nu doar o campioană, ci o pasionată de înot, așa cum ne-a descris-o chiar antrenoarea ei, Yvonne Stoltz. Aceasta îi este și prietenă și susținătoare și mentor.

Mereu printre primele

”Întotdeauna, la cam­pionatele municipale, Ayanna este pe podium. Pe zona București și împrejurimi, este întotdeauna printre primele. La nivel național, concurența este acerbă, sunt 150 de fete la categoria ei de vârstă, dar invariabil, ea iese printre primele”, ne-a povestit Yvonne Stoltz, antrenoarea Ayannei Freciu. În spatele performan­țelor, este talent, dar mult mai multă muncă.

Ayanna are forță, este suplă, are toate calitățile necesare să facă înaltă performanță, dar muncește înzecit. Este un exemplu de sportiv, nu lipsește, este mereu atentă. Învață foarte bine, are rezultate remarcabile la învățătură, fiind elevă în clasa a patra, iar de două ori pe săptămână studiază limba engleză. Înainte de a ne întâlni pentru interviu, abia devenise vicecampioană națională la biatlon, la Cupa ”Andrei Nicolescu”, un concurs foarte serios unde au participat 450 de concurenți.

Ayanna s-a calificat la toate cele patru probe la care a luat startul și a înotat în finalele respective. La interviu, Ayanna avea emoții pentru că se pregătea să plece la Campionatul de Poliatlon de la Bacău, din perioada 16 – 18 noiembrie, un loc care o leagă de o amintire foarte plăcută: acolo a câștigat prima sa medalie. Între timp, a mai venit cu o medalie și de la acest campionat, la proba 4 x 50 metri înot mixt feminin, categoria 10-11 ani. La doar 10 ani, deți­ne aproape 200 de medalii câștigate la concursuri naționale și internaționale.

Este campioană națională cu ștafeta de 4×50 metri mixt, vicecampioană națională 4×50 m liber, câștigătoare a cupei Camelia Potec pentru cel mai tehnic înotător, campioană internațională la multiple procedee la Dortmund 2018, Eger (Ungaria  – decembrie 20 17), Novi Sad (Serbia, Evropa Cup 2017).

”Eu cred că pot câștiga pentru că eu cred că pot să mă înving”

Citeste continuarea pe: Ziaruldeilfov.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata