Zi de doliu în Ucraina: Bilanţul victimelor a crescut la 28 de morţi; radicalii resping armistiţiul

18

Numărul victimelor în urma recrudescenţei violenţelor între manifestanţi şi poliţie la Kiev a crescut la 28 de persoane, conform unui bilanţ reactualizat joi, zi în care în Ucraina a fost decretat doliu naţional pentru persoanele decedate în confruntări, potrivit agenţiei de presă RIA Novosti.

Acest nou bilanţ a fost dat publicităţii de Ministerul ucrainean al Sănătăţii.

‘De la reluarea confruntărilor, 28 de persoane au murit’, se menţionează într-un comunicat al ministerului, în care se arată că 445 de persoane au solicitat asistenţa medicilor în urma tulburărilor de la Kiev.

‘Conform situaţiei de joi, ora 06.00, începând cu data de 18 februarie 2014 echipele medicale de urgenţă şi instituţiile medicale din capitală au fost solicitate să ofere ajutor unui număr de 445 de victime ale tulburărilor din centrul oraşului, dintre care 287 au fost spitalizate’, potrivit aceluiaşi comunicat.

Printre persoanele spitalizate figurează 88 de poliţişti, şase jurnalişti, patru copii şi doi rezidenţi străini. Conform unor informaţii anterioare, una din persoanele rănite spitalizate are cetăţenie rusă.

Pe de altă parte, Ministerul de Interne a evocat cifra de 800 de răniţi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata