1.500 de kg de carne de pui depistată cu Salmonella

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor a notificat prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje depistarea bacteriei Salmonella în probele prelevate dintr-un produs din carne de pasăre provenit din Polonia, însă nicio cantitate din cele 1.500 de kilograme de piept de pui şi frigărui nu a ajuns la comercializare, a anunţat, miercuri, ANSVSA.

„În cadrul programului de autocontrol, un operator autorizat pentru procesare carne de pui a prelevat probe dintr-un sortiment de produse din carne de pui (frigărui de pui crud congelat) şi le-a trimis pentru a fi analizate de laboratorul sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor din cadrul DSVSA Bihor. Materia primă (piept de pui congelat) folosită pentru obţinerea acestui preparat era de 1.500 de kg, din care 1.100 de kg au fost utilizate pentru obţinerea frigăruilor, restul de 400 de kg fiind depozitate în cadrul unităţii”, se arată înr-un comunicat.

Determinările de laborator au pus în evidenţă prezenţa Salmonella spp. în probele analizate şi, conform procedurilor, tulpinile izolate au fost trimise către Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară pentru tipizare. Laboratorul Naţional de Referinţă a izolat tulpina Salmonella Typhimurium, un serotip patogen. În urma emiterii buletinelor de analiză, produsul finit şi materia primă au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

Potrivit ANSVSA, nicio cantitate din lotul respectiv (piept de pui şi frigărui) în care s-a depistat prezenţa Salmonella Typhimurium nu a fost comercializată. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata