10 milioane de dolari investeşte IFC în FintechOS pentru susţinerea transformării digitale a serviciilor financiare

În prezent,  IFC membră a Grupului Băncii Mondiale, investeşte 10 milioane de dolari în FintechOS, furnizor global de tehnologie pentru bănci, asigurători şi alte companii care oferă servicii financiare, înfiinţat în România, potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES.

Astfel, „O nouă investiţie va fi făcută pentru a veni în întâmpinarea nevoilor generate de transformarea digitală la nivelul băncilor şi asigurătorilor, în acest fel putând oferi sprijin categoriilor sociale insuficient deservite sau defavorizate şi promovând incluziunea financiară”, se menţionează în comunicat.

Datorită platformei FintechOS se oferă clienţilor experienţe digitale care au potenţialul de a accesibiliza serviciile financiare, cu costuri mai accesibile şi cu un impact îmbunătăţit.

În acest sens, IFC va sprijini şi strategia de extindere globală a FintechOS, facilitând parteneriatele cu ampla reţea de clienţi şi parteneri bancari pe care a construit-o IFC.

Teodor Blidăruş, cofondator şi CEO al FintechOS a declarat,  „În ciuda emergenţei unor noi tehnologii, cum ar fi tehnologia low code, instituţiile financiare mici şi mari pur şi simplu nu dispun de instrumentele necesare pentru a îmbunătăţi nivelul de accesibilitate fizică şi financiară şi impactul serviciilor financiare în viaţa celor care sunt excluşi de pe această piaţă. Cu ajutorul investiţiilor şi sprijinului acordat de IFC, tehnologia noastră unică poate contribui la accesibilizarea serviciilor financiare esenţiale pentru acele persoane fizice şi juridice care sunt insuficient deservite”.

Transformarea digitală este una dintre cele mai presante probleme pentru sectorul serviciilor financiare care trebuie să adopte o serie de noi tehnologii pentru a rămâne competitiv şi pentru a se putea adapta aşteptărilor clienţilor contemporani, care sunt din ce în ce mai avizaţi, precizaează sursa citată.

În viitor, finanţarea oferită de IFC va accelera transformarea digitală a băncilor şi a altor instituţii financiare tradiţionale cu scopul de a îmbunătăţi amploarea şi calitatea serviciilor oferite persoanelor insuficient deservite.

„Având în vedere cerinţele sectorului de servicii financiare, care evoluează atât de rapid, companiile de software, cum este şi FintechOS, pot contribui în mod semnificativ la îndeplinirea dezideratului de transformare digitală a acestui sector, care este foarte necesară la nivelul Europei de Sud-est. Mai mult decât atât, în calitatea sa de investitor în companii fintech şi instituţii financiare convenţionale aflate pe pieţele emergente, sprijinul acordat de IFC va contribui la accelerarea tranziţiei digitale în acest sector, aflată acum în curs de desfăşurare, îmbunătăţind accesul la finanţare şi promovând o creştere incluzivă în regiune şi poate chiar la nivel mondial”, a mai spus Adry Naim, Director Regional pentru Europa Centrală şi de Sud-est în cadrul IFC.

În România, prin investiţiile IFC se sprijină  eforturile de a valorifica mai bine resursele umane, foarte talentate şi educate, şi de a îmbunătăţi ecosistemul investiţiilor de capital, pentru a deveni un jucător de top în industria economiei digitale şi dezvoltării de software inovativ, contribuind astfel la îmbunătăţirea competitivităţii şi a productivităţii în această ţară.

În contextul bancar IFC membră a Grupului Băncii Mondiale, este cea mai mare instituţie globală de dezvoltare concentrată pe sectorul privat din pieţele emergente. În exerciţiul financiar 2020, IFC a investit 22 miliarde dolari în societăţi private şi instituţii financiare din diverse ţări aflate în curs de dezvoltare, valorificând capacităţile din sectorul privat pentru a contribui la eliminarea sărăciei extreme şi pentru a susţine prosperitatea comună.

Aşadar, FintechOS capacitează organizaţiile care doresc să devină cu adevărat clientocentrice, ajutându-le să adopte o abordare bazată pe date şi să consolideze datele critice preluate din surse multiple, cum ar fi diverse baze de date sau dispozitivele care funcţionează cu IoT.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata