103 fete faimoase intr-o singura pictura

 
Iosif  Stalin  si Leonardo  da  Vinci sunt  absorbiti  intr-o conversatie, Vladimir Putin sta pe jos alaturi de un Mike Tyson prabusit, in timp ce o Margareth Thatcher, tinându-si poseta, priveste cu dispret. Acesta este doar un detaliu al unei extraordinare picturi, un hit pe Internet in ultimele saptamâni, infatisând 103 figuri din istoria lumii, intr -o maniera inspirata de Scoala din Atena, pictata de Rafael, noteaza cotidianul britanic The Telegraph.
 
Printre personaje, nu toate usor recognoscibile , apar regina Marii Britanii, Stalin, Lincoln si Mao la o masa, dar si Printul Charles, George W. Bush, Kofi Annan, Luciano Pavarotti, Yasser Arafat si Bill Gates. Unul din indiciile care a dus la identificarea provenientei picturii este acela ca multe figuri, printre care lideri ai Partidului Comunist Chinez si poeti, erau prea putini cunoscuti in afara Chinei.
 
Un  alt  indiciu  a  venit  din  partea  celor  trei  barbati  necunoscuti  imbracati  in  haine contemporane si reprezentati alaturi de Dante in coltul din dreapta -sus al picturii si care privesc personajele din spatele unui zid.
 
Potrivit The Telegraph, acestia au fost identificati de detectivii de pe Internet drept pictorii chinezo-taiwanezi, putin cunoscuti, Dudu, Li Tiezi, si Zhang An. Pictura, realizata in ulei, poarta numele Discutând Divina Comedie cu Dante si, desi creata in 2006, a devenit cunoscuta pe Internet doar in ultimele câteva saptamâni.
 
Pentru Alastair Sooke, jurnalist specializat in domeniul artei la The Daily Telegraph, lucrarea reflecta o tendinta in pictura contemporana chineza, care adopta stiluri si teme occidentale, iar pictura in cauza ar dori sa infatiseze viziunea asupra iadului celebritatilor.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata