110 de ani de la prima descoperire oficială a gazelor naturale din România! Cum a sărbătorit compania ROMGAZ

Marți, 7 mai 2019, compania ROMGAZ a împlinit 110 ani de la prima descoperire de gaze naturale din România. Începând cu anul 1909, industria gazelor naturale din România s-a lansat la Sărmășel. La acel moment se fora la peste 300 de metri adâncime pentru săruri de potasiu și au țășnit libere gazele naturale. Acel eveniment a reprezentat debutul unei adevărate industrii.

Pentru a sărbători cei 110 ani de la prima descoperire de gaze naturale, ROMGAZ a organizat o festivitate la Mediaș, ce a avut în vizor toate persoanele care au contribuit la evoluția acestei industrii. Au fost prezenți peste 250 de invitați, reprezentanți de bază ai industriei de petrol și gaze, printre care Florin Ciocănelea, consilier de stat în cadrul aparatului personal de lucru al premierului, directorul general din cadrul Ministerului Energiei, Florin Gheorghe, Christina Verchere, CEO OMV Petrom, CEO GDF SUEZ Energy România, Eric Stab, Ion Avram, fost ministru al industriei de maşini-unelte şi fost viceprim-ministru și multe alte personalități cu importantă din domeniul energiei, dar și alți invitați deosebiți.

Înainte de începerea festivității, Constantin Adrian Volintiru, directorul general al ROMGAZ, a spus câteva cuvinte de laudă pentru foștii și actualii salariați pentru profesionalismul și devotamentul acestora de a ajuta la clădirea acestei companii care a devenit extrem de importantă, a mulțumit tuturor invitaților prezenți la eveniment, iar apoi a continuat speech-ul de deschidere a festivității prin câteva cuvinte:

“ROMGAZ a parcurs un drum lung pe scara dezvoltării sale, de la o companie de nivel local la una cu caracter internaţional, încadrându-se astăzi în rândul companiilor europene de top. Acest lucru s-a datorat echipei care lucrează în companie şi când vorbesc de echipă, mă înclin în faţa tuturor colegilor de la sonde, din sucursale, a întregului personal. Cred în munca în echipă, mizez pe profesionalism şi corectitudine şi sunt convins că doar împreună putem depăşi barierele timpului şi ale istoriei”, au fost câteva dintre cuvintele aduse de către directorul general ROMGAZ.

Consilier de stat, Florin Ciocănela, a primit acest eveniment cu brațele deschise și a transmis tuturor persoanelor prezente aprecieri infinite din partea doamnei prim-ministru, Viorica Dăncilă, pentru compania ROMGAZ de azi.

“ROMGAZ trebuie să devină o companie nu numai cu un trecut, ci și cu un viitor. Să devină o companie foarte puternică și la nivel regional. Puteți deveni un jucător foarte important și pe piața comercială a gazelor“.

Cu ocazia celor 110 ani celebraţi, Ministerul Energiei a acordat o diplomă de excelență companiei pentru performanțele obținute. Florin Gheorghe, director general în cadrul Ministerului Energiei a menţionat printre altele:

“ROMGAZ este o companie cu preocupări permanente pentru creșterea portofoliului de resurse și rezerve de gaze, de optimizare și dezvoltare a activității de înmagazinare subterană, de 2 consolidare a poziției pe piețele de furnizare a energiei și de identificare de oportunități noi de afaceri.

ROMGAZ este un brand puternic, o companie cu o poziție solidă pe piață și o poziție financiară puternică și un vector important în realizarea dezideratului de securitate energetică a României.“

Sursa: capital.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata