14 contracte cu finanţare europeană au fost semnate vineri

Un număr de 14 contracte pentru proiecte finanţate din fonduri europene au fost semnate vineri, 5 august, de către secretarul de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Claudiu Stafie, în prezenţa Primului Ministrul al României, Emil Boc.

‘Bugetul alocat acestui apel de proiecte a fost de 430 de milioane de lei. Un număr de 646 de firme au depus proiecte, din care s-au aprobat 448 de proiecte cu valoarea finanţării nerambursabile de 375,9 milioane lei. Avem 202 contracte din cele 448’, a declarat, vineri, secretarul de stat Claudiu Stafie, la semnarea documentelor.
La eveniment au fost invitaţi 14 beneficiari.

Contractele de finanţare sunt aferente schemei de sprijin financiar de până la 1,075 milioane lei, acordat pentru investiţii în întreprinderi mici şi mijlocii, din cadrul Axei prioritare 1-1.1 Investiţii productive şi pregătirea pentru competiţia de piaţă a întreprinderilor, în special IMM a Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE).

Numărul total de contracte ce urmează să fie semnate vineri se ridică la 185, valoarea totală a finanţării nerambursabile aferentă acestora fiind de 151,119 milioane lei (35,665 milioane euro).

„Luni, pe site-ul MECMA va fi lansat ghidul pentru apelul numărul trei din această schemă de sprijin, cu valoare nerambursabilă acordată de până la 1,075 milioane lei, cu înscrierea online în septembrie. Suma de 301 milioane lei este valoarea apelului’, a adăugat Claudiu Stafie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata