14 persoane internate după ce au consumat carne de porc infestată

Numărul persoanelor din comuna bistriţeană Petru Rareş care au ajuns la spital după ce au consumat carne de porc infestată a ajuns la 14, după ce alte 6 persoane au fost internate la spitalul din Dej, aflat la mai mică distanţă de domiciliu decât cel de la Bistriţa.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu, a declarat luni (30 august 2010) că în perioada 28-30 august, s-au internat în spital încă şase adulţi, dar la spitalul din Dej, evoluţia stării lor de sănătate fiind favorabilă.
8 persoane din comuna bistriţeană Petru Rareş, printre care şi o fetiţă de 5 ani, au fost internate vineri în spital, după ce au consumat carne de porc infestată, şapte bolvani fiind internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, iar fetiţa transportată la spitalul din Dej.

Şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bistriţa-Năsăud, Ioan Bogolin, a declarat luni că porcul infestat ar fi fost sacrificat joia trecută şi consumat vineri, proprietara animalului împărţind carne şi şorici mai multor vecini.
Vineri după-masă, o parte dintre cei care au consumat din carnea infestată au început să se simtă rău, motiv pentru care au fost transportaţi la spital, pentru a li se acorda îngrijiri de specialitate. Până în prezent, cei de la DSVSA au identificat 22 de persoane care au consumat această carne.

„S-au îmbolnăvit opt persoane, dintre care şapte au fost internate la Bistriţa şi una la Dej. Mâine (marţi – n.r.) dimineaţă vom avea primele rezultate la probele pe care le-am recoltat şi le-am trimis la laborator…
Cu simptomatologie mai severă am înţeles că a fost fetiţa care a ajuns la Dej, care oricum avea ceva probleme de sănătate şi am înţeles că doar şorici a mâncat”, a declarat Ioan Bogolin. Proprietara porcului a fost amendată cu 20.000 lei, iar restul cărnii a fost confiscat de către inspectorii sanitari.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata