153 de ingineri silvici absolvenţi, angajaţi de Romsilva prin concurs naţional

Un număr de 153 de silvicultori absolvenţi ai facultăţilor de profil au promovat concursul de angajare organizat la nivel naţional de Regia Naţională a Pădurilor (RNP) – Romsilva, informează regia într-un comunicat remis marţi AGERPRES.

Concursul a fost organizat de către Regia Naţională a Pădurilor la sediul din Bucureşti, cu scopul ocupării a minimum 45 de posturi de ingineri silvici stagiari vacante în prezent.

„Dintre cei 178 de candidaţi care s-au înscris la concurs şi care îndeplineau condiţiile de participare, comisia de examinare a declarat admişi 153 de tineri, cei mai buni absolvenţi de silvicultură la nivel naţional. În plină criză de forţă de muncă calificată, cei care au primit răspuns pozitiv la concursul organizat de Romsilva vor fi o sursă valoroasă şi foarte importantă pentru piaţa muncii din România”, consideră Regia Naţională a Pădurilor.

Posturile ocupate prin acest examen au valabilitate de un an, iar toate posturile vacante de ingineri silvici care vor apărea în decursul anului următor pot fi ocupate direct pe baza acestui examen în funcţie de opţiunea fiecăruia, formulată fie în timpul examenului, fie precizată ulterior, notează Romsilva.

Criteriile în baza cărora s-a făcut selecţia sunt obiective, independente de Romsilva, potrivit sursei.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva funcţionează sub autoritatea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi administrează 3,13 milioane de hectare de păduri proprietate publică a statului, adică aproximativ 48% din totalul pădurilor din România, şi are ca scop gospodărirea durabilă şi unitară, în conformitate cu prevederile amenajamentelor silvice şi ale normelor de regim silvic, a fondului forestier proprietate publică a statului.

Sursa foto: b1.ro

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata