18 august 2010 – ziua în care a murit Politehnica Iaşi

– Cei 65 de ani de existenţă a clubului de fotbal din Copou s-au încheiat practic cu decizia de miercuri a Comisiei de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal. Din cauză că nu a dovedit că poate fi susţinută financiar, Poll Iaşi nu a primit dreptul de a participa în competiţiile fotbalistice ale ţării. Aceeaşi măsură s-a mai luat miercuri şi în cazul cluburilor Farul Constanţa, Arieşul Turda şi FC Baia Mare.

Lipsa de reacţie a acţionarilor Politehnicii Iaşi în faţa datoriilor de peste 3,3 milioane de euro au fost fatale clubului de fotbal din Copou. Întrunită miercuri, de la ora 14.00, Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a respins dreptul de joc în competiţiile FRF pentru echipa ieşeană.

„În baza articolului 40 din Regulamentul de Organizare Fotbalistică, cluburile care au debite restante la jucători şi antrenori, precum şi lipsa surselor de finanţare pentru participarea în competiţiile Federaţiei nu primesc drept de joc. În cazul unei asemenea decizii, cluburile în cauză pot depune recurs, dar acesta poate fi judecat doar vineri, pentru că luni, 23 august, trebuie să fie alcătuită componenţa seriilor din Liga 2 şi Liga 3″, a explicat Adrian Stângaciu, jurist în cadrul FRF.


Având în vedere că acţionarii clubului au cerut intrarea în insolvenţă a Politehnicii Iaşi, ceea ce echivalează cu colapsul financiar al grupării din Copou, decizia de miercuri a FRF consfinţeşte şi decesul fotbalistic al celei ce a fost echipa-fanion a Iaşiului timp de 65 de ani, relatează Adevărul.


Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata