2.650 de salariaţi din sectorul energetic ar putea fi concediaţi în 2010

Un număr de 2.650 de salariaţi ai unor companii din sectorul energetic ar putea fi concediaţi în 2010, impactul financiar asupra bugetului de stat fiind estimat la 43,089 milioane de lei, conform unui proiect de Hotărâre publicat pe site-ul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Cei mai mulţi salariaţi ar urma să fie disponibilizaţi de la Compania Naţională a Huilei Petroşani – 1.600 persoane, sumele necesare în acest sens de la bugetul de stat fiind estimate la 26,016 milioane lei.
Câte 300 de salariaţi ar urma să fie disponibilizaţi şi de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia şi Societatea Comercială de Producere a Energiei Electrice Termoelectrica Bucureşti, cu filialele societăţi comerciale, costurile estimate ridicându-se la 4,878 milioane lei pentru fiecare dintre cele două societăţi.

De la Complexul Energetic Rovinari ar urma să fie concediaţi 200 de salariaţi (costuri estimate – 3,252 milioane de lei), iar de la Complexul Energetic Turceni 250 de angajaţi (4,065 milioane lei costuri estimate).
Persoanele disponibilizate vor beneficia de prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 116/2006 privind protecţia socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurării şi reorganizării unor societăţi naţionale, regii autonome, companii naţionale şi societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, precum şi a societăţilor comerciale şi regiilor autonome subordonate autorităţilor administraţiei publice locale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata