2,5 milioane de euro pentru finanţarea fermierilor

Patria Credit IFN accesează un împrumut de 2,5 milioane de euro de la Fondul European pentru Europa de Sud – Est (EFSE), care va permite instituţiei financiare nebancare să îşi dezvolte capacitatea de finanţare în monedă naţională a producătorilor agricoli, fermierilor şi antreprenorilor din mediul rural din România, potrivit unui comunicat.

Patria Credit IFN este o instituţie de creditare parteneră EFSE din 2006, care, pe lângă finanţarea primită până în prezent, a beneficiat de diferite proiecte de asistenţă tehnică susţinute de Facilitatea de Dezvoltare EFSE ce au ca scop principal creşterea capacităţii acesteia de a ajunge la clienţii săi vizaţi într-un mod eficient şi responsabil.

„EFSE şi Patria Credit au o relaţie de lungă durată de aproape 13 ani. Ne bucurăm să colaborăm pentru a sprijini dezvoltarea economică şi a promova finanţarea responsabilă în zonele rurale. Cu această facilitate adiţională în monedă naţională, ne propunem să continuăm să oferim acces la finanţare producătorilor agricoli, a fermierilor şi a antreprenorilor din mediul rural ce nu sunt acoperiţi în mod natural la riscul valutar”, a declarat Christoph Tiskens, preşedintele Consiliului de Administraţie EFSE.

Patria Credit IFN este una dintre cele mai importante instituţii de microfinanţare de pe piaţa românească şi un nume puternic în rândul microîntreprinderilor şi micilor producători din mediul rural, în special a celor care operează în sectorul agricol.

„Suntem încântaţi de parteneriatul puternic şi sprijinul EFSE în continuarea misiunii noastre: îmbunătăţirea incluziunii financiare şi sociale în zonele rurale. Împrumutul ne va permite să ajutăm în continuare dezvoltarea producătorilor agricoli, micilor fermieri, antreprenorilor şi a comunităţilor locale”, a spus Raluca Andreica, directorul general al Patria Credit IFN.

Patria Credit IFN este o instituţie financiară nebancară (IFN), specializată în finanţarea agricultorilor şi a microîntreprinderilor, în special din mediul rural. Patria Credit IFN este membră a Grupului Patria Bank, grup deţinut de Fondul de Investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW), BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre). Grupul Patria Bank include Patria Bank, Patria Credit IFN şi Patria Asset Management. Patria Credit este membră a European Microfinance Network (EMN) şi Microfinance Centre (MFC).

Înfiinţat în anul 2005, Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) are scopul de a dezvolta şi susţine creşterea economică şi prosperitatea în Europa de Sud-Est şi ţările din Parteneriatul Estic investind în succesul întreprinderilor micro şi mici, cât şi îmbunătăţind condiţiile de trai ale gospodăriilor private. Deoarece accesul la servicii financiare reprezintă un factor cheie în dezvoltarea acestui segment, EFSE se focusează spre a ajuta sectoarele financiare locale în scopul îmbunătăţirii abilităţii acestora de a oferi finanţări responsabile. Pe lângă activităţile de investiţii, EFSE îşi sporeşte impactul prin intermediul Facilităţii de Dezvoltare EFSE, care oferă asistenţă tehnică, training-uri şi alt suport non-financiar întreprinderilor şi instituţiilor.

EFSE a fost creat de Banca de Dezvoltare KfW, cu susţinerea financiară a Ministerului pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare din Germania (BMZ) şi a Comisiei Europene. Fiind primul parteneriat public-privat de acest gen, capitalul EFSE este oferit de agenţii donatoare, instituţii financiare internaţionale şi investitori instituţionali privaţi.

Finance in Motion GmbH, Germania, activează în calitate de consultant investiţional EFSE, iar Hauck&Aufhäuser Fund Services SA, Luxemburg, în calitate de manager.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata