2,5 milioane lei, valoarea pagubelor produse de ploi în municipiul Suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat miercuri, 7 iulie, că valoarea pagubelor produse de inundaţii în municipiul reşedinţă de judeţ se ridică la 2,5 milioane de lei, o jumătate reprezentând pagubele înregistrate la digul de la Berchişeşti, ce protejează cele 73 de puţuri de captare a apei potabile ce alimentează municipiul.

Lungu a precizat că pagube însemnate s-au înregistrat în zona Dealului Teodoreni, a Mănăstirii Zamca şi a Şcolii Philadelphia, unde s-au reactivat alunecările de teren, pagubele depăşind un milion de lei, dar şi de pagubele de peste 100.000 de lei la drumul din Burdujeni sat, spre Adâncata, distrus de torenţi.

De asemenea, ploile torenţiale au afectat 50 de case în cartierul Iţcani, nouă în stare gravă necesitând circa 20.000 de lei pentru refacere.

Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava se va reuni, vineri, pentru a stabili o strategie privind refacerea obiectivelor calamitate în judeţ.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că în reuniunea de vineri va fi hotărâtă lista cu lucrările ce vor fi realizate cu prioritate la infrastructura grav afectată de inundaţii.

La reuniunea de vineri vor participa reprezentanţii a peste 40 de instituţii, printre care CJ Suceava, Prefectură, Drumuri Naţionale, Apele Române şi ai E.On.

Un număr de 83 dintre cele 114 localităţi sucevene au fost afectate după inundaţiile de săptămâna trecută.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata