2Performant încheie prima etapă a majorării de capital şi atrage peste 4,2 milioane de lei

În prezent, compania de tehnologie 2Performant, listată pe piaţa AeRO a BVB (simbol bursier 2P), a finalizat prima etapă a operaţiunii de majorare de capital, potrivit unui comunicat remis, luni, AGERPRES.

Astfel, la finalul acestei etape au fost subscrise 80,38% acţiuni din oferta totală şi atrase fonduri în valoare de peste 4,2 milioane de lei. Acţiunile au fost subscrise în baza drepturilor de preferinţă 2PR01 la preţul de subscriere de 28,2764 lei/acţiune. Compania se pregăteşte acum pentru cea de-a doua etapă a majorării de capital, respectiv plasamentul privat, care se va derula în perioada 5-18 august, cu posibilitatea închiderii anticipate.

Din punct de vedere financiar, consiliul de Administraţie al companiei 2Performant a hotărât ca preţul unei acţiuni 2P în plasamentul privat să fie de 30,4910 lei, mai mare decât cel al ofertei publice, preţ calculat după următoarea formulă: preţul de subscriere prin exercitarea dreptului de preferinţă (28,2764 lei) + preţul mediu ponderat al drepturilor 2PR01 (0,38956717 lei) x numărul de drepturi necesare pentru subscrierea unei acţiuni în oferta publică (5,68424).

Iar SSIF Goldring este intermediarul ofertei publice aferente majorării de capital social, precum şi al plasamentului privat.

„2Performant a avut o primă jumătate de an activă la Bursa de Valori Bucureşti, în tot acest timp am dezvoltat guvernanţa corporativă a companiei şi relaţia cu investitorii şi acţionarii, iar acum încheiem prima etapă din operaţiunea de majorare de capital. Sunt bucuros că investitorii au arătat interes pentru compania noastră, că ne împărtăşesc viziunea şi sunt alături de noi în acest moment important, în care capitalul ridicat pe bursă ne ajută să accelerăm creşterea. Planurile noastre nu se opresc aici, avem multe oportunităţi să dezvoltăm mai departe business-ul şi vom continua să fim un emitent dinamic pe piaţa de capital”, spune Dorin Boerescu, CEO şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie 2Performant.

În contextul planurilor de viitor, prima companie de tech listată la bursă axată 100% pe dezvoltarea produsului propriu, 2Performant îşi propune să atragă prin majorarea de capital o investiţie de 5 milioane de lei prin emiterea în cadrul operaţiunii a 185.500 acţiuni noi. Capitalul obţinut în urma majorării va fi investit în proiectele de dezvoltare pe care 2Performant le are în plan, respectiv consolidarea şi creşterea pe pieţele din România şi Bulgaria, expansiunea în pieţe externe, precum şi dezvoltarea unui nou mod de atribuire a conversiilor din platforma 2Performant.com.

Astfel, după încheierea majorării de capital cu aport de numerar, compania va acorda acţiuni gratuite pentru investitori, în raport de 4 la 1, astfel încât şi investitorii care participă la majorare vor primi acţiuni gratuite.

Concret, cifra de afaceri a companiei a crescut în 2020 cu 31%, ajungând la 20,28 milioane de lei. Pentru 2021, compania estimează o creştere a cifrei de afaceri cu 26%, ajungând la peste 25,5 milioane de lei.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata