32 grade Celsius la Miercurea Ciuc, la un pas de atingerea maximei absolute

Mercurul termometrelor a urcat vineri după-amiază, 17 iunie, la Miercurea Ciuc, până la 32 de grade Celsius, această valoare fiind cu 0,7 grade mai mică decât maxima absolută a lunii iunie, care s-a înregistrat în anul 1962 şi a fost de 32,7 grade Celsius.

Meteorologul de serviciu de la Centrul Meteo Local Sibiu, Gyorfi Zoltan, a declarat că temperatura de 32 de grade Celsius este mai mare cu aproape zece grade decât maxima zilei de joi, care a fost de 24,3 grade Celsius. Minima zilei de vineri, la Miercurea Ciuc, a fost de 9 grade Celsius, după care temperatura a crescut până la 32 de grade.

Potrivit lui Gyorfi Zoltan, fenomenul este unul obişnuit, dacă luăm în considerare faptul că este vorba de un val de căldură care vine din Africa de Nord, dar este neobişnuit întrucât creşterea de temperatură s-a înregistrat de la o zi la alta.

Valul de căldură a creat un disconfort şi bolnavilor cronici, la staţiile de ambulanţă din Harghita fiind înregistrate mai multe solicitări decât de obicei.

Șeful Serviciului de Ambulanţă Harghita, dr. Peter Szilard, a declarat că s-au înmulţit cazurile de hipertensiune, crize cardiace, cefalee şi agitaţie psihomotorie.

Prognoza arată că, în următoarea perioadă, în zonă temperaturile vor scădea uşor şi se vor înregistra precipitaţii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata