3,4 milioane de euro de la UE pentru reabilitarea lacurilor balneare din Cluj şi Bistriţa-Năsăud

– Consiliul Judetean Cluj a finalizat investitii totale de peste 5,4 mil. euro in reabilitarea lacurilor balneare din localitatile Dej, Cojocna si Beclean in cadrul programului „Cresterea valorii potentialului balnear al lacurilor sarate din Regiunea de Nord-Vest”, program Phare 2005.

.
Investitia a fost sustinuta in proportie de 63,75% din fonduri europene (circa 3,4 mil. euro), peste 1,1 mil. euro este cofinantarea de la bugetul de stat, iar diferenţa de circa 816.000 de euro reprezinta contributia beneficiarului local.
Cheltuielile neeligibile ale proiectului au fost asigurate de Consiliul Judetean Cluj pentru localitatile Dej si Cojocna si s-au ridicat la valoarea de 274.000 de euro, informează Ziarul Financiar.

„Scopul proiectului este cresterea atractivitatii ariilor cu potential balnear natural in Regiunea de Nord-Vest prin crearea de parcuri balneare in Cojocna, Dej si Beclean. Este de asteptat ca implementarea proiectului sa duca la majorarea numarului turistilor si a duratei sejururilor, dar si la crearea de noi locuri de munca”, a spus Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Cine a luat banii:

Beneficiar: Consiliului Judetean Cluj
Proiectul: „Cresterea valorii potentialului balnear al lacurilor sarate din Regiunea de Nord-Vest”
Au fost reabilitate lacurile balneare din localitatile Dej, Cojocna si Beclean
Valoarea totala a proiectului: 5,4 milioane de euro
Suma obtinuta de la UE: 3,4 milioane de euro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata