3,61 miliarde de dolari a obţinut Panasonic, în urma vânzării participaţiei deţinute la producătorul de vehicule electrice Tesla

Panasonic Corp a informat că a obţinut aproximativ 400 de miliarde de yeni (3,61 miliarde de dolari) în urma vânzării participaţiei deţinute la producătorul de vehicule electrice Tesla Inc, în anul financiar care s-a încheiat la 31 martie 2021, transmite Reuters.

În contextul planului de dezvoltare independent, tranzacţia vine pe fondul eforturilor conglomeratului nipon de a-şi reduce dependenţa de Tesla şi a de a obţine numerar pentru a investi în creştere.

Astfel că afacerea Panasonic din domeniul bateriilor este dominată de Tesla, dar cele două firme au o relaţie tensionată.

Din punct de vedere financiar – bursier, în anul 2010, compania Panasonic a achiziţionat 1,4 milioane de acţiuni Tesla, la preţul de 21,15 dolari per titlu, valoarea participaţiei fiind de aproximativ 30 milioane de dolari. La 31 martie 2020, acea participaţie valora 730 milioane de dolari. Acţiunile au crescut de aproape şapte ori de atunci, iar joi au închis în creştere cu 3,5%, la 679,82 dolari per titlu.

„Impactul criptoactivelor ar fi putut împinge preţul acţiunilor Tesla peste valoarea lor intrinsecă, fiind o perioadă bună să vinzi”, a apreciat Hideki Yasuda, analist la Ace Research Institute.

În contextul criptomonedelor, în ultima perioadă, şefului Tesla, Elon Musk, a influenţat semnificativ cursul celei mai importante monede digitale, după ce a criticat consumul de energie al firmelor care se ocupă cu minarea de monede digitale şi a suspendat plăţile cu bitcoin.

Într-un mesaj postat pe Twitter în 13 iunie, Musk a anunţat că: „Tesla va relua tranzacţiile cu bitcoin când va exista o confirmare privind privind utilizarea, rezonabilă (aproximativ 50%) a energiei curate de către cei care minează, cu un trend viitor pozitiv”.

În prezent, vânzarea participaţiei nu va afecta parteneriatul cu Tesla, a anunţat purtătorul de cuvânt al Panasonic, dar vine într-un moment în care compania îşi diversifică lanţul de aprovizionare cu baterii.

În acest sens, în anul 2020 Tesla a mai încheiat acorduri cu grupul sud-coreean LG Energy Solution, divizie a LG Chem, şi cu firma chineză CATL, pentru furnizarea de baterii.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata