37 de instituţii de spectacole sau concerte nu vor fi afectate de Ordonanţa 63

Instituţiile de spectacole care au fost create prin hotărâri succesive ale consiliului de miniştri sau prin decret regal vor scăpa, cel puţin pentru moment, de restructurări.

Potrivit unui document al Ministerului Administraţiei şi Internelor, 37 de instituţii de spectacole sau concerte nu vor fi afectate de Ordonanţa de Urgenţă 63/ 2010. Cele 37 de instituţii se află în subordinea Consiliilor Locale sau a Consiliilor Judeţene şi aveau, la 30 iunie, 4.086,5 de posturi ocupate.

Ordonanţa nu se aplică Teatrului clasic „Ioan Slavici”, constituit prin Hotărârea Consiliului de Miniştri din septembrie 1948 (90 de posturi ocupate), Teatrului municipal Bacovia din Bacău (79 de posturi), Teatrului de stat Oradea (secţia română şi maghiară – 168 de posturi), Filarmonicii de Stat Oradea (156,5 posturi), Teatrului de Stat pentru Copii şi Tineret ”Arcadia” Oradea (53 de posturi).

În judeţul Braşov sunt exceptate de la ordonanţă Teatrul „Sică Alexandrescu” (90 de posturi), Teatrul pentru copii Arlechino (29 de posturi), Opera Braşov (232 de posturi) şi Filarmonica Braşov (110 posturi), iar în Botoşani – Teatrul de stat „Mihai Eminescu” (86 de posturi).

La Bucureşti, ordonanţa nu se aplică la Teatrul „Nottara” (122 de posturi), Teatrul „Ţăndărică” (84 de posturi), Teatrul „Excelsior” (35 de posturi), Teatrul „Masca” (44 de posturi), Teatrul „Odeon” (149 de posturi), Teatrul „Ion Creangă” (116 posturi), Teatrul Mic (110 posturi), Teatrul Evreiesc de Stat (87 de posturi), Teatrul de revistă „Constantin Tănase” (131 de posturi) şi Circul Globus (174 posturi).

Ordonanţa nu se aplică nici la Teatrul de Vest Reşiţa (39 de posturi), Teatrul de Păpuşi „Puck” Cluj-Napoca (51 de posturi), Filarmonica Transilvania Cluj-Napoca (192 de posturi), Teatrul ”Tamasi Aron” din Sfântu Gheorghe (85 posturi), Filarmonica Oltenia Craiova (151 de posturi), Teatrul dramatic „Fani Tardini” Galaţi (82 de posturi), Filarmonica ”Moldova” Iaşi (175 de posturi) şi Filarmonica „Dinu Lipatti” Satu Mare (64 de posturi).

La Sibiu, ordonanţa nu se aplică la Teatrul Naţional „Radu Stanca” (126 de posturi în cele două secţii română şi germană) şi la Filarmonica de Stat Sibiu (72,5 posturi).
De asemenea, actul normativ nu se aplică la Filarmonica de Stat Târgu Mureş (144 de posturi), Filarmonica Banatul Timişoara (186 de posturi), Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timişoara (93 de posturi) şi Teatrul German de Stat Timişoara (80,5 posturi), Teatrul „Victor Ion Popa” Bârlad (66 de posturi), Teatrul de Stat Constanţa (97 de posturi) şi Teatrul de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanţa (236 de posturi).

Potrivit oficialilor MAI, ministrul Vasile Blaga a transmis prefecţilor lista cu cele 37 de instituţii pentru care ordonanţa 63 nu produce efecte. Miercuri seară, ministrul Culturii, Hunor Kelemen, a declarat că instituţiile de spectacole care au fost create prin hotărâri succesive ale consiliului de miniştri sau prin decret regal vor putea scăpa, cel puţin pentru moment, de restructurări. El a precizat că a discutat şi în Guvern pe marginea acestui subiect, cu premierul Emil Boc, cu ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, şi cu vicepremierul Marko Bela.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata