5,5 milioane de euro pentru primul bac privat care va traversa Dunărea pe la Zimnicea

– InterAgro a investit circa 5,5 milioane de euro într-un bac care va traversa Dunărea între Zimnicea şi localitatea Şiştov din Bulgaria, iar prima cursă va fi operată duminică, a declarat Ioan Niculae, proprietarul grupului.

„Printr-o investiţie privată de 5,5 milioane de euro, împreună cu autorităţile publice de la sud de Dunăre, a fost construit unul din cele mai mari bacuri de pe fluviu, cu o suprafaţă desfăşurată de 600 de metri pătraţi şi o capacitate de 12 tiruri, 40 autoturisme sau 250 persoane”, a spus Niculae.

El a adăugat că investiţia a fost finanţată în proporţie de 90% de către InterAgro, urmând ca jumătate din afacere să fie vândută autorităţilor bulgare, scrie Ziarul Financiar.

„Noi avem foarte multe camioane care trebuie să traverseze Dunărea în fiecare zi, cu o mulţime de mărfuri. Totodată, bulgarii s-au obligat ca o parte din tirurile care ajung în România să fie aduse pe această rută”, a adăugat Niculae. Omul de afaceri estimează că bacul va traversa Dunărea de 6-10 ori pe zi. Potrivit lui Niculae, investiţia va fi recuperată în 5-7 ani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata