580.000 de lei pentru punctul de trecere a frontierei Rădăuţi Prut – Lipcani

Executivul a aprobat, în şedinţa de vineri (5 februarie 2010) printr-o Hotărâre de Guvern, alocarea sumei de 585.000 de lei pentru deschiderea şi funcţionarea punctului de trecere a frontierei şi a biroului vamal de la Rădăuţi Prut – Lipcani.

„Suma a fost alocată din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, la autorităţile publice locale din Botoşani, care nu dispun de aceste sume”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Munteanu.
Deschiderea punctului de trecere a frontierei Rădăuţi Prut – Lipcani, între România şi Republica Moldova, a fost convenită între preşedinţii celor două ţări, cu prilejul vizitei pe care şeful statului român, Traian Băsescu, a efectuat-o la Chişinău, la sfârşitul lunii ianuarie.

Zilele trecute, Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean Botoşani au solicitat Guvernului un sprijin financiar în valoare de 580.000 de euro pentru amenajarea, în regim de urgenţă, a Vămii Rădăuţi Prut, care urmează a fi deschisă în cel mult două săptămâni.
La solicitarea ministrului Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, autorităţile din Botoşani au obligaţia ca, până la jumătatea lunii februarie, să deschidă punctul de trecere a frontierei Rădăuţi Prut – Lipcani. Vama va funcţiona provizoriu în 8 construcţii modulare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata