6 sfaturi practice si accesibile de amenajare a unui dormitor la mansarda

Ideea utilizarii mansardei ca spatiu suplimentar pentru depozitare este un aspect care tine de domeniul trecutului. In contextul unui stil de viata modern, mansardele sunt transformate in camere amenajate creativ, oferind foarte multe facilitati estetice si functionale.

O idee foarte inspirata este sa transformi aceasta camera a casei tale intr-un dormitor, lucru care va creste semnificativ valoarea locuintei in momentul vanzarii.

Iata, deci, cateva sfaturi practice si accesibile, pe care le poti pune in aplicare chiar si cu o suma de bani oferita de un credit rapid, si care te vor ajuta sa iti creezi propriul sanctuar de relaxare chiar in mansarda ta:

  • Utilizeaza panta podului in avantajul tau prin incorporarea ferestrelor de mari dimensiuni. Luminatoarele sunt cele mai potrivite pentru a fi utilizate in mansarda, deoarece acestea primesc mai multa lumina direct de la soare decat ferestrele standard, verticale; astfel, lumina naturala va crea un efect optic extraordinar, iar pentru momentele in care iti doresti sa te relaxezi in totalitate, opteaza pentru montarea unor obloane.
  • Plafoanele inclinate ale mansardei prezinta totusi si provocari de proiectare. Alegerea mobilierului este una dintre acestea, de aceea trebuie sa tii cont sa eviti supraincarcarea podului cu elemente de mobilier voluminoase. Opteaza pentru piese cu profil scazut, deoarece intaltimea tavanului ar putea sa impiedice miscarea prin camera. Patul va fi asezat intotdeauna in spatele camerei, astfel incat nimeni sa nu se raneasca atunci cand intra sau iese din camera.
  • Un dezavantaj care apare atunci cand vorbim despre amenajarea mansardei este legat de faptul ca aceasta este si acoperisul casei, in acelasi timp. Acest lucru inseamna ca izolatiile trebuie realizate foarte bine inainte de a incepe sa zugravesti, pentru a nu avea mai tarziu surprize neplacute. Realizeaza lucrarile de termo si hidorizolatie cu ajutorul materialelor de calitate, cum ar fi vata minerala bazaltica, ideala pentru camerele la mansarda.
  • Podeaua pe care o alegi pentru amenjarea podului este parte din designul pentru care vrei sa optezi. De exemplu, daca iti doresti un dormitor clasic si calduros, parchetul este una dintre cele mai potrivite solutii. Daca, pe de alta parte, iti doresti sa creezi un spatiu modern si usor de intretinut, atunci poti opta pentru gresie de exterior, care va oferi un aer foarte chic si modern mansardei tale.
  • In ceea ce priveste cromatica pe care o vei folosi in amenajarea podului, aceasta trebuie aleasa astfel incat sa reflecte lumina. Culorile inchise si sobre vor face ca spatiul sa para si mai mic, asa ca sunt de evitat. In schimb, culorile deschise, neutre, sunt perfecte pentru mansarda. Pentru a adauga accente mai vii, foloseste accesorii in culori indraznete.
  • Mansarda permite totodata si utilizarea solutiilor mai inteligente de stocare. Daca iti doresti sa dispui de mai mult spatiu pentru depozitarea anumitor obiecte, ia in considerare mobilierul cu sertare, precum si rafturile suspendate, pe care poti aseza, foarte organizat, lucrurile personale. Este important totusi sa pastrezi un echilibru si nu transformi mansarda intr-o mini debara.

Sursa foto: pexels.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata