65% dintre români nu îl mai vor preşedinte pe Traian Băsescu

Peste 40% dintre români nu votează (22%) sau nu ştiu (20%) pentru ce partid intenţionează să opteze la alegerile parlamentare viitoare, relevă un sondaj de opinie realizat de IPP Data Research, transmis joi (22 iulie 2010).

Potrivit cercetării sociologice, la întrebarea „cu ce partid intenţionaţi să votaţi la alegerile parlamentare viitoare”, 23% dintre respondenţi au spus PSD, 15% au optat pentru PNL, 7% şi-au manifestat intenţia de vot cu PDL, câte 4% cu UNPR sau PRM, 3% cu UDMR, 2% – altul.
Chestionaţi care „din cei trei candidaţi la Preşedinţie din 2009 ar fi astăzi cel mai potrivit pentru situaţia curentă din ţară”, 43% dintre intervievaţi l-au indicat pe Crin Antonescu, 32% pe Mircea Geoană, 19% – Traian Băsescu, 6% – nu ştiu/ nu răspund.

Dacă partidele de opoziţie ar organiza din nou un referendum pentru demiterea lui Traian Băsescu, 65% din cei chestionaţi au susţinut că ar vota pentru demitere, 17% împotriva demiterii, în timp ce 18% nu ar vota sau nu ar participa la vot.
Mai mult de trei sferturi dintre respondenţi (81%) au susţinut, de asemenea, că în România lucrurile merg într-o direcţie „greşită”, în timp ce 15% spun că într-o direcţie „bună”, iar 4% nu ştiu / nu răspund.

Întrebaţi în câţi ani cred că o să îşi revină România din punct de vedere economic, 45% dintre persoanele intervievate au afirmat că în mai mult de 5 ani, 29% au spus că în 5 ani, 11% – în 2 ani, 6% – la anul, 9% – nu ştiu/ nu răspund.
Sondajul IPP Data Research a fost realizat pe un eşantion de 1.040 de persoane în vârstă de 18 ani şi peste, în perioada 9 – 16 iulie, şi are o eroare tolerată de plus/ minus 3%. Rezultatele fac parte dintr-o cercetare mai complexă efectuată pentru Institutul pentru Politici Publice.

Citește și
1 Comentariu
  1. pensionar spune

    IN SFARSIT SE DESTEAPTA ROMANI DUPPA POMANA ELECTORALA, SI CHERMEZE FACUTE IN CINSTEA LUI BASESCU SA FIE REALES , SA BATA JOC DE CEI CARE AU VOTAT-O.SPER SA FIE REALA CA E PREA MULT CE AM PUTUT INDURA SUB DOMINATIA BASESCU.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata