8 aeroporturi din România închise, ca urmare a norului de cenuşă provenit din Islanda

Activitatea aeroporturilor din Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Cluj şi Târgu-Mureş este întreruptă începând de vineri (16 aprilie 2010) noapte, de la ora 24.00. De sâmbătă dimineaţa, începând cu ora 7,00, va fi blocată şi activitatea pe aeroporturile din Iaşi, Bacău şi Suceava, au anunţat oficialii Ministerului Transporturilor.

Potrivit secretarului de stat în MT, Marin Anton, sâmbătă vor fi anulate 18 curse care trebuia să plece de pe Aeroportul din Cluj, o cursă de pe Aeroportul din Târgu Mureş, cinci curse de pe Aeroportul din Bacău, patru curse de pe Aeroportul din Suceava şi trei curse de pe Aeroportul din Iaşi.

De asemenea, TAROM va anula sâmbătă 13 curse aeriene: şapte curse internaţionale, patru curse interne şi o cursă charter. Populaţia va fi informată din oră în oră despre activitatea aeroporturilor, a dat asigurări reprezentantul ministerului, care nu a putut preciza un termen limită pentru această stare de fapt cauzată de norul de cenuşă provocat de erupţia vulcanului islandez, care va ajunge şi deasupra României.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata