A crescut numărul animalelor sacrificate, iar cel al pasarilor a scazut

Numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la bovine, porcine, ovine şi caprine în noiembrie 2019, comparativ cu luna precedentă, şi au scăzut la păsări, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Faţă de luna noiembrie 2018, numărul sacrificărilor a crescut la porcine, ovine şi caprine, a scăzut la păsări, iar la bovine a rămas constant, în timp ce greutatea în carcasă a crescut la ovine, caprine şi păsări, iar la bovine şi porcine a scăzut.

Potrivit statisticii, în noiembrie 2019, raportat la luna anterioară, sacrificările au crescut la porcine cu 9%, la ovine şi caprine cu 7,1% şi la bovine cu 3,8%, în timp ce la păsări au scăzut cu 12,6%.

În ceea ce priveşte greutatea în carcasă, conform datelor INS, în intervalul de referinţă, în cazul porcinelor a fost înregistrată o majorare cu 12,3%, al ovinelor şi caprinelor cu 4,3% şi la bovine cu 3,5%. La păsări greutatea în carcasă a scăzut cu 7,6%.

Pe de altă parte, comparativ cu aceeaşi lună din 2018, în noiembrie 2019 creşterea în cazul numărului de sacrificări a fost de 10,5% la ovine şi caprine şi de 1,8% la porcine. La păsări, sacrificările au scăzut cu 3,6%.

În cazul greutăţii în carcasă, majorările au fost de 10,1% la ovine şi caprine şi de 1,7% la păsări. La bovine a fost înregistrată o scădere cu 0,7%, iar la porcine cu 0,3%.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata