A fost constituită alianţa politică PMP-PNŢCD

Protocolul pentru constituirea alianței politice PMP-PNȚCD și cel privind susținerea candidatului PMP în alegerile prezidențiale au fost semnate, sâmbătă, de către liderii celor două partide, Elena Udrea și Aurelian Pavelescu.

Președintele PMP, Elena Udrea, a precizat că aceasta va deveni „cea mai puternică alianță politică de centru dreapta” de pe scena politică românească.

Potrivit acesteia, noua alianță politică va câștiga alegerile din toamna anului 2014 și va da președintele României, iar în 2016 PMP și PNȚCD vor participa împreună la alegerile locale și parlamentare.

De asemenea, Udrea le-a mulțumit colegilor din PMP pentru susținerea de care se bucură din partea acestora ca și candidat în alegerile prezidențiale, adăugând că o schimbare necesară pentru România este ca la Palatul Cotroceni să ajungă o femeie.

„Dacă tot vorbim despre schimbare, evident că o femeie președinte al României este cea mai importantă schimbare și eu spun că schimbarea necesară. Vă mulțumesc că aveți încredere să susțineți o femeie. Demonstrați că sunteți un partid modern și aveți încredere că România este pregătită să facă acest pas important. (…) Vom respecta istoria dvs. și vom fi alături, parteneri, și pentru 2016. (…) Vom da nu numai președintele României, vom da și viitorul Guvern„, a spus Elena Udrea, asigurându-i pe reprezentanții PNȚCD că partidul pe care îl conduce nu va proceda ca alte formațiuni politice cu care țărăniștii au avut alianțe de-a lungul timpului.

Aceasta a subliniat faptul că în alianța politică nou constituită PMP aduce „dinamismul și energia”, iar țărăniștii un „brand istoric”, astfel că împreună vor construi un proiect cu care vor continua la Cotroceni.

Elena Udrea le-a mai spus țărăniștilor că, prin apropierea PNȚCD de PMP, partidul condus de Aurelian Pavelescu „revine în prim planul scenei politice”.

„Sunteți, și de data asta, ca de obicei: de partea binelui. De-a lungul timpului ați rămas verticali. Niciodată PNȚCD nu a fost în barca celor care au atacat statul de drept, spre deosebire de cei de la PNL, de exemplu. Niciodată nu ați fost în tabăra celor care au călcat în picioare Constituția. (…) Am garanția că împreună vom reuși să câștigăm Președinția României și să continuăm efortul din ultimii ani pentru un stat de drept solid, pentru o democrație solidă și o justiție independentă”, a afirmat Elena Udrea.

Liderul PMP a reamintit și faptul că președintele Traian Băsescu, alături de fostul premier Emil Boc și de președintele Fundației Mișcarea Populară, Cristian Diaconescu, îi sprijină candidatura în alegerile prezidențiale.

„Președintele României și-a anunțat susținerea pentru candidatura mea și au fost câteva momente în care alte personalități au venit alături de mine și de PMP. (…) A fost anunțul domnului Emil Boc de a se alătura echipei PMP și candidatului Elena Udrea, a fost anunțul domnului Cristian Diaconescu prin care a renunțat la propria candidatură. Astăzi, PNȚCD vine alături de PMP, vine în susținerea mea, întărind astfel un proiect care va fi un proiect câștigător”, a mai spus aceasta.

La rândul său, liderul PNȚCD Aurelian Pavelescu a precizat că admiră determinarea și curajul Elenei Udrea de a candida în alegerile prezidențiale, adăugând că proiectele partidului său s-au regăsit, de-a lungul timpului, în programul de acțiuni al lui Traian Băsescu, președinte pe care țărăniștii „l-au privit întotdeauna cu simpatie”.

„PNȚCD se va implica cu toate structurile din teritoriu la toate nivelurile, în mod eficient, în această campanie electorală pentru prezidențiale. Această alianță nu este o întâmplare, nu este o chestiune conjuncturală. Marile teme, marile obiective ale PNȚCD din anii ’90, (…) asumate de Corneliu Coposu, au fost preluate și puse în operă în cele două mandate ale președintelui Băsescu. (…) PNȚCD a privit cu multă simpatie mandatele președintelui Traian Băsescu pentru că ne leagă intransigența și faptul că nu am făcut compromisuri”, a precizat acesta.

Aurelian Pavelescu a ținut să precizeze că, „din motive tehnice”, nu s-a putut semna și o alianță electorală PMP-PNȚCD în vederea susținerii candidaturii Elenei Udrea în alegerile prezidențiale, fiind astfel semnat doar un protocol de susținere. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata