A fost finalizată modernizarea şoselei Berceni

Lucrările de modernizare a şoselei Berceni au fost finalizate, aceasta având acum patru benzi de circulaţie pe o lungime de circa 4,5 kilometri, precum şi peste 1.000 de noi locuri de parcare, a anunţat, vineri, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

„Azi marcăm finalizarea lucrărilor de modernizare a şoselei Berceni, cu o lungime de 6,5 km. Pe o lungime de 4,5 km am reuşit să lărgim de la două benzi la patru benzi suprafaţa carosabilă, reducând timpul de deplasare al şoferilor de la 45 de minute, pentru că atâta se făcea, de regulă, până Apărătorii Patriei, la circa şapte minute”, a declarat Băluţă la un eveniment ce a marcat încheierea lucărilor.

Edilul a precizat că a fost realizată o nouă reţea de iluminat public cu becuri de tip led, toate utilităţile au fost mutate în subteran, iar pe o lungime de doi kilometri a fost montată o reţea de colectare a apelor pluviale, astfel încât să nu se mai inunde această şosea, cum se întâmpla în trecut.

„De asemenea, am realizat din acest punct până la Piaţa Sudului un lanţ de locuri de parcare, astfel încât toate staţiile de metrou şi Spitalul Bagdasar, respectiv Piaţa Berceni-Olteniţei, să aibă locuri de parcare, totalizăm un număr de aproximativ 1.500 de locuri de parcare construite de la Centură până la staţia de metrou Piaţa Sudului”, a mai spus Băluţă.

Totodată, pentru siguranţa şoferilor şi fluidizarea traficului din zonă, s-a optat pentru amenajarea unui sens giratoriu modern în locul unei intersecţii tradiţionale.

Potrivit Primăriei Sectorului 4, valoarea totala investiţiei este de 30.700.119 lei.

De asemenea, pentru fluidizarea traficului din zonă, Primăria Sectorului 4 va construi între staţia Berceni, actualul capăt de linie al Magistralei 2 de metrou din Bucureşti, şi şoseaua de Centură, o nouă staţie de metrou supraterană. Viitoarea staţie se va afla la 1.150 de metri de capătul actual al liniei, pe partea stângă a şoselei Berceni, pe sensul de mers spre linia de centură a Capitalei.

Valoarea investiţiei este de aproximativ 146 de milioane de lei, fără TVA.

În viitor, aceasta va fi urmată de încă o staţie, la 1.350 de metri depărtare, în imediata apropiere a liniei de centură.

În zona ambelor staţii vor fi amenajate parcări de tip park&ride, pentru cei care vor dori să-şi lase maşinile la intrarea în oraş şi să îşi contiue drumul cu metroul. De asemenea, va fi construită o pasarelă pietonală care va face legătura între cartierele rezidenţiale din zonă şi şoseaua Berceni.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata