A fost semnat protocolul de predare-preluare a terenului din Bucureşti pentru construirea unei moschei

Protocolul de predare-preluare a terenului din București, pe care va fi construită o moschee, a fost semnat marți de secretarul de stat Victor Opaschi, din partea Secretariatului de Stat pentru Culte, și de muftiul Murat Iusuf (foto), șeful Cultului Musulman din România.

Potrivit protocolului postat pe site-ul Secretariatului de Stat pentru Culte, „imobilul-teren, aflat în domeniul public al statului și în folosința gratuită a Secretariatului de Stat, este transmis pe o perioadă de 49 de ani Muftiatului Cultului Musulman, în folosință gratuită”.

Terenul respectiv este situat în București, pe Bulevardul Expoziției nr. 22-30 și are o suprafață de 11.295 de metri pătrați.

Potrivit protocolului, „Secretariatul de Stat pentru Culte predă în folosință gratuită, pe o perioadă de 49 de ani, imobilul-teren (…) Muftiatului Cultului Musulman din România cu obligația de a-l folosi în scopul edificării unui complex de clădiri de interes public, constând în: lăcaș de cult și anexe (loc de spălări rituale, casă parohială, bibliotecă și centru de asistență socială)”.

Muftiatului Cultului Musulman din România îi revin următoarele obligații: să prezinte spre avizare Secretariatului de Stat pentru Culte proiectul complexului de clădiri de interes public care urmează a fi construit, să informeze trimestrial Secretariatul de Stat pentru Culte asupra stadiului lucrărilor de construire a clădirilor de interes public și asupra surselor de finanțare a complexului de clădiri de interes public. De asemenea, Secretariatul va trebui anunțat referitor la eventuale modificări ale proiectului.

De asemenea, începând cu data protocolului de predare-preluare, plata tuturor obligațiilor către stat (taxe, impozite, utilități etc.) cade în sarcina titularului dreptului de folosință gratuită. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata